?>

УПОЗНАЈТЕ УЧЕНИКЕ СА БИЛБОРДА: ИЗЈАВЕ УЧЕНИКА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Moto fleet manager

Њих сте могли да гледате на билбордима ове јесени, а сада је прилика и да сазанате нешто о њиховим плановима и жељама за будућност. Ово су изјаве ученика општине Сремски Карловци који су се ове године нашли на билборду.

Кристина-Шкорић

Кристина Шкорић, ђак генерације основне школе у Сремским Карловцима „Историју волим, одувек ми је била занимљива. Волим да остварим неки успех тада будем поносна на себе и то ме је мотивисало да издвојим додатно време како бих се спремила за такмичење. Свиђа ми се  да помажем људима, интересантна ми је и биологија зато сам уписала медицинску школу. Волела бих једног дана да постанем хирург.

Душан-Станишић

Душан Станишић, трећа републичка награда на Књижевној олимпијади, трећа републичка награда такмичење из српског језика:

С обзиром на то да сам завршио филолошку гимназију и да сам и уписао општу лингвистику на факултету у Београду, план је да наставим у том правцу. Јако су ми занимљиви језици и језички системи и тиме бих волео да се бавим у будућности.

Emilija-i-Ana

Емилија Мицковић, завршила Карловачку гимназију, освојила прво место на међународном такмичењу из енглеског језика:

Одувек сам волела енглески језик, а такмичење сам схватила као прилику да путујем, да се дружим, и остварим успех из области коју волим. Идеално би било да након студија преводилац, највише ме интересује књижевни превод.

Ана Чворовић, завршила Карловачку гимназију, треће место на регионалном такмичењу из психологоије:

Психологија је млада наука и има још много простора да се развија и због тога ми је изазов. Тема рада са којим сам освојила треће место је Алтуризам код младих. Сматрам да је алтуризам јако важан и да све почива на томе колико смо спремни да помогнемо другима. Уписала сам психологију на Филозофском факултету, надам се да ћу се у будућности бавити истраживачким радом и развојном психологијом.

Леа-и-Ана-Марија

Леа Хрубења, завршила Карловачку гимназију, другу годину на билборду, такмичење из енглеског језика:

„Прошле године када сам била на билборду све ми је то било ново и чудно. Сада сам и ја зрелија и схватам због чега то људи организују и сматрам да је јако лепо и важно. Планови ми се нису променили уписала сам енглески језик и ту видим своју будућност.“

Ана Марија Коцај, завршила Карловачку гимназију, освоијла награду на смотри научних радова из области психологије:

Психологија ми је изузетно занимљива, а тема рада за који сам добила награду је о ставовима младих о природи човека. Уписала сам психологију на Филозофском факултету, и ту видим своју будућност.

Софија-и-Лука

Софија Мишковић, четврти разред Карловачке гимназије, награда на републичком такмичењу из књижевности:

Ово је други пут да сам учествовала на том такмичењу. Мотив да издвојим време за припрему ми је био то што иначе волим да читам, али и то што због тог такмичења могу да упишем књижевност без пријемног ако желим. Тренутно ми је омиљени писац Црњански, а у будућности бих волела да се бавим хуманим наукама.

Лука Мешановић, други разред Карловачке гимназије, прво место на републичком такмичењу из латинског језика

Немачки ми је први језик, а латински и немачки су доста слични у погледу синтаксе и лексике па ми није било тешко да му се посветим. Тренутно уживам у школовању и немам конкретне планове за будућност

Ивана-и-Јована-Микић

Јована Микић, четврти разред Карловачке гимназије, друго место на државном такмичењу из Кинеског језика:

Кинески језик ми је занимљив  и хтела сам да научим више о њиховој култури. Доста је тежак , и тренутно могу да се споразумевам на том језику. После гимназије уписаћу педагогију или кинески још увек се двоумим.

Нина-Крстић-и-Данко-Гаврић

Нина Крстић, трећи разред Карловачке гимназије, прво место на такмичењу Кинески мост:

Ја сам у почетку јако заволела корејску музику. Видела сам да у Карловачкој постоји кинсеки, па сам планирала да некако преко кинеског дођем до корејског. Међутим, кинески сам баш заволела тако да сам се томе посветила. Волела бих да будем преводилац или професор кинеског језика.

Данко Гаврић, трећи разред гимназије, друго место на међународном такмичењу из Кинеског језика:

Кинеском сам се посветио зато што је потпуно другачији од осталих језика. Кинеском заправо посвећујем јако мало времена јер га баш волим лако ми је да научим нешто тако занимљиво. На том језику  често комуницирам са продавцима у кинеским радњама, желим да га практикујем што више.