?>

ОДРЖАНА ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ ПРОЈЕКТА УЗВ 2018

Moto fleet manager

У холу Покрајинске владе одржана је завршна свечаност пројекта УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ 2018 на којој су подељене захвалнице и пригодни поклони учесницима пројекта, односно ђацима који су представљени на билборду у текућој години у Новом Саду, Беочину, Жабљу, Сремским Карловцима, Темерину и Србобрану.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић истакао је да пројекат Удружења за промцију друштвене одговорности Покрајинска влада традиционално подржава и да је та подршка логична, јер је акција посвећена афирмацији рада и знања, као највиших друштвених вредности и, наравно, онима који су њихови носиоци.

IMG_9042

Милићевић је још додао да би без бриге и посвећености просветних радника, који су у образовање и успех ових младих људи уградили велики део себе, тај пут сигурно био много тежи и неизвеснији. Истовремено, честитао је и родитељима младих талената, уз речи да образовање јесте изузетно важно, али да се најбоље особине наших личности, формирају у нашим породицама, за шта су ова деца најбољи пример.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић истакао је да је ова акција показала, да у сваком граду имамо децу којом можемо да се поносимо – децу која својим радом, памећу, талентом и способностима, представљају праве вредности на којима наше друштво треба да почива.

IMG_9162

„И док се медијски простор трује неким чудним светом ријалитија, док покушавамо да себи и другим дефинишемо појмове ’старлета’ и ’ријалити звезда’,  Ви млади људи који данас стојите овде, Ви показујете да ова наша земља има и једно лепше и паметније лице од онога које нам се упорно намеће. Иако иза себе имају моћну медијску и финансијску машинерију, са ове говорнице одговорно поручујем – нас је више! И ова пуна дворана сведочи томе“, рекао је Савановић и додао: „Гледајући ваша лица, можда гледам и будуће академике, професоре универзитета, истраживаче, руководиоце великих система, уметнике светског гласа, али се искрено надам да гледам људе који ће допринети развоју своје локалне средине и своје земље“.

IMG_9193 IMG_9197 IMG_9194

На свечаности се обратио и председник општине Србобран Радивој Парошки који је истакао колико је ова општина кроз сарадњу на пројекту УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ унапредила свој однос према најбољим ђацима са подручја србобранске локалне самоуправе и изразио намеру да се подршка раду и знању ученика настави и унапређује и даље.

IMG_9087

На свечаности су подељене награде најбољим ђацима који су два, односно три пута у протекле четири године били представљени на билбордима у оквиру пројекта УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ.

Тако су посебне захвалнице за два представљања на билборду добили Софија Мишковић из Карловачке гимназије, Милица Вељковић из Основне школе „Јован Грчић Миленко“ из Беочина, и са територије општине Бачки Петровац Дајана Јана Брнова из ОШ „Јан Чајак“ из Бачког Петровца и Тијана Адамек из ОШ „Јозеф Марчок Драгутин“ из Гложана. Награде најбољима из три општине уручила је Јелена Владић, најбоља млада научница у Србији.

IMG_9212 IMG_9221 IMG_9214

Седморо ученица и ученика било је два пута на билбордима у Новом Саду: ученици Основне школе при Гимназији „Јован Јовановић Змај“: Теодора Станишић, Вукашин Ђиновић и Марко Сладојевић, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај„ из Сремске Каменице Ксенија Мудри, ђак ОШ „Светозар Марковић Тоза“ из Новог Сада Момир Станишић и ученице балетске школе Дејана Бајић и Катарина Зец. Признања најбољима уручио је Срђан Кружевић, заменик градоначелника Новог Сада.

IMG_9229 IMG_9233 IMG_9239

IMG_9246 IMG_9242

Лауреати овогодишње свечаности који су три године били представљени на билборима долазе из Јовине гимназије: Мирослав Грубић, ученик Основне школе при Гимназији те Хор Гимназије „Јован Јовановић Змај”.

IMG_9254 IMG_9248

Награде најбољима је уручио је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе и Александар Савановић, председник Удружења за промоцију друштвене одговорности. Свечаности су присуствовали представници свих локалних самоуправа у којима се реализује пројекат, председник Огранка САНУ у Новом Саду проф. др Стеван Пилиповић, представници културних и научних установа, спонзори и донатори пројекта и бројни представници медијских кућа. Хвала свима који су били и својим присуством увеличали ову свечаност!

(фото: Александар Јовановић)