?>

НАЈУСПЕШНИЈИ ЂАЦИ ОПШТИНЕ БЕОЧИН 2019

Moto fleet manager

dvojica

Никола Германац ученик је седмог разреда Основне школе „Јован Грчић Миленко“ у Беочину. У протеклој школској години освојио је друго место на Републичком такмичењу „Дабар“ из Информатике.

„У такмичењу ‘Дабар’ се највише користи логика, а једино што је повезано с информатиком јесте то што се ради на компјутерима. Волим програмирање, али сам очекивао да ћемо у основној школи више радити на тим програмским језицима. Ове године ће бити такмичење и у тој области, па бих волео да се опробам“, каже Никола. „Себе видим у информационим технологијама, па ми је у плану и да упишем тај смер у Електротехничкој школи у Новом Саду, али и да наставим даqе да се тиме бавим”.

Лазар Ковачевић, у прошлој школској години изабран је за ученика генерације Основне школе „Јована Поповић“ у Сусеку, а сада је ученик Средње богословске школе „Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима. Током основношколског школовања такмичио се из бројних предмета и стварио значајне резултате.

„Ишао сам на такмичења из хемије, биологије, математике и других предмета“, наводи Лазар. „Уписао сам средњу богословску школу, јер себе видим у томе у будућности. Постоји многи начини да се споји наука и теологија, али се то, на жалост не потенцира. И теологија даје једно опште знање које ћу да усавршавам и надограђујем“.

pevanje

Основна школа „Јован Грчић Миленко“ у Беочину већ дуги низ година је расадник талената у певању, па је тако било и у прошлој школској години, јер су се четири ученице ове школе вратиле са престижним наградама с државних такмичења.

Елена Гверо ученица је трећег разреда. И прошле године и годину дана раније освајала је награде у певању традиционалних песама, али и наступала на музичким и певачким смотрама у Београду и Новом Саду.

“Волим да певам и када певам то радим из срца, јер је тако доживљавам. Дајем најбоље од себе”, каже Елена. “Највише волим руске песме. Кад порастем желела бих да будем члан орцхестра, да свирам и да певам”.

Милица Вељковић, ученица је петог разреда, и претходне три године ниже успехе на певачким такмичењима у традиционалном певању.

“Ако је песма лака онда се спремам два дана, а ако је тежа, онда и четири дана”, истиче Милица. “Желим да постанем позната кад порастем и као пијанисткиња и као певачица”.

Наташа Пиљагић, ученица је шестог разреда и победила је на певачком такмичењу које је одржано у Беочину.

“Волим да слушам и страну и изворну народну музику”, каже Наташа. “Волим уметност, па себе видим на сцени да ли као певачицу, плесачицу или глумицу”.

Матуранткиња ОШ “Јован Грчић Миленко” Дајана Јеленић освојила је прво место у певању изворне народне песме.

“На тамичењу сам певала песму “Месечина” и са њом победила”, наводи Дајана. “Волела бих да упишем Медицинску школу, али и да наставим да се бавим спортом и нижем успехе у одбојци, коју тренирам”.