?>

НАЈБОЉИ ЂАЦИ СРЕМСКИХ КАРЛОВAЦA 2019

Moto fleet manager

Anja-Prso

Ања Пршо у протеклој школској години била је ученица Основне школе “23. Октобар” у Сремским Карловцима. Због својих успеха изабрана је за ђака генерације. Учествовала ја на више такмичења на општинском и окружном нивоу из српског језика и историје, а прво место освојила је на Међународном такмичењу поезије и кратке приче “Михал Бабинка”.

„Највише волим српски језик и граматику, али се још нисам определила шта ћу радити у будућности“, наводи Ања Пршо. „Уписала сам норвешки језик у Карловачкој гимназији, па ћу видети да ли ће ми то дати усмерење за даље“.

Ema-Isakov

Ема Исаков ученица је другог разреда Карловачке гимназије. У прошлој школској години освојила је прво мсето на републичком такмичењу из књижевности – Књижевној олимпијади.

„Волим језике, зато сам и уписала Карловачку гимназију. Сада сам други разред гимназије, али још немам неку конкретнију слику какво ће ми бити даље усмерење“, наводи Ема Исаков. „Знање језика је врло корисно и за школовање, али и за свакодневни живот“.

Danijela-Milenkovic

Данијела Миленковић као ученица Карловачке гимназије у прошлој школској години освојила је друго место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе.

„Волим српски, као матерњи језик. Али омиљени су ми и сви словенски језици и германски језици“, наводи Данијела Миленковић. – „Планирам да се бавим и даље језицима. Нисам сигурна којом облашћу. Можда ће то бити одређени језик, можда лингвистика или филологија“.