?>

НАЈБОЉИ ЂАЦИ ОПШТИНЕ СРБОБРАН 2019

Moto fleet manager

Mirjana-Vujin-(Cerada)

Мирјана Вујин у прошлој школској години изабрана је за ђака генерације Основне школе “Петар Драпшин” из Турије. Да би била изабрана за најбољу међу својим вршњацима, осим одличног успеха и примереног владања био је потребан успех и на другима пољима, а она је до овај значајног признања своје школе у Турији дошла због учешћа на бројним такмичењима: из историје, биологије и српског језика.

“Мислим да сам за ђака генерације изабрана због труда и рада и мислим да сам се у томе добро показала”, каже Мирјана. “Уписала сам Средњу медицинску школу ‘7. април’ у Новом Саду, смер Фармацеутски техничари надам се да ћу школу завршити успешно и наставити даље студије. А себе у будућности видим као фармацеута”.

Vladimir-i-Jovana

Владимир Ћурчин и Јована Михајловић најбољи су ђаци Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Србобрана.

Ћурчин је школску годину 2017/2018. завршио као ђак генерације, а током школовања такмичио се на бројним такмичењима: из биологије, математике и српског.

“Највише успеха имао сам на такмичењима из биологије. Школовање сам наставио у Војној гимназији у Београду, а сви ови предмети из којих сам се такмичио потребни су ми и у наставку школовања, посебно математика”, наводи Владимир. “Желео бих да постанем официр једног дана, јер је то, по мом мишљењу, најчаснији посао на свету, и ту сам се пронашао”.

Јована Михајловић изабрана је за ђака генерације у прошлој школској години. Као ученица србобранске школе такмичила се на бројним такмичењима, а најзначајње успехе остварила је на такмичењима из биологије и историје, али и из рецитатције.

“Доста времена сам проводила учећи и истражујући, али то није било тешко, јер сам имала подршку породице”, каже Јована. “Желим да будем анестезиолог. То је првобитно била идеја мога оца, али се и мени се свидело сада тежим ка томе”.

Nikola-Stanojevic

Никола Станојевић у прошлој години изабран је за ђака генерације Основне школе “Вук Караџић” из Србобрана. Међутим, у тој години није био само најбољи у својој школи, већ је освајао и прво место на Републичком такмичењу из српског језика и прву награду на Републичком такмичењу из хемије. Слаже се да српски и хемија нису баш сродни предмети, али воли оба. Ипак, хемија је пресудила код избора средње школе коју похађа у овој школској години.

“Уписао сам Гимназију ‘Јован Јовановић Змај’ у Новом Саду, одељење за ученике са специјалним способностима за биологију и хемију”, наводи Никола. “Планирам да се даље школујем на пољу биомедицинских наука или некој сродној области”.

Vladimir-Golub

Владимир Голуб у прошлој години изабран је за ђака генерације Основне школе “Жарко Зрењанин Уча” у Надаљу. За то признање кандидовао га је општи успех, али и остварени резултати на такмичењима из биологије. На општинском такмичењу освојио је прво место.

“Волим животиње, отуд и љубав према биологији која ме је занимала мало више од осталих предмета”, каже Владимир. “Уписао сам Средњу техничку школу у Бечеју за ЦНЦ оператера. У будућности видим себе као мајстора који израђује предмете од дрвета”.

Sanja-i-Jovana

Сања Вујиновић и Јована Мркшић најбоље су ученице Гимназије и Економске школе “Светозар Милетић” из Србобрана.

Сања је школску годину 2017/2018. завршила као ђак генерације, а током школовања такмичила се на бројним такмичењима, највише из српског језика, где је постигла и највише успеха То ју је определило и код избора даљег школовања односно факултета.

„Уписала сам српски језик и књижевност на Филозофском факултету  у Новом Саду“, наводи Сања Вујиновић. „Највише бих волела да, по завршетку студија, будем наставница или професорка српског, евентуално да останем на факултету ако ми просек и успех то дозволе“.

Јована Мркшић изабрана је за ђака генерације у прошлој школској години. Учествовала је на такмичењима из математике и књижевности.

„Бавим се волонтеризмом и радом с младима на различитим семинарима, обукама“, каже Јована. „У будућности желим да се бавим изградњом, хидроелектрана, соларних панела, односно обновљивим изворима енергије и заштитом животне средине“.