?>

Карловци добили билборде са најбољим ђацима

Moto fleet manager

Карловци  добили билборде са најбољим ђацима.

Фотографије најбољих карловачких ђака од прошле недеље налазе са на билбордима уз државни пут у Сремским Карловицма.

Ова општина  на тај начин се прикључила пројекту „Учим+Знам=Вредим“ које је покренуло удружење за промоцију друштвене одговорности.

 Четири ученице Карловачке гимназије и један ђак тамошње Основне школе „23. октобар“захваљујући успесима на републичким такмичењима током школске 2015/2016. године завредили су да се на овај начин промовишу. То су гимназијалке које су на републичким такмичењима освојиле прва места – Леа Хрубења из енглеског језика, Марина Павлик из немачког и Николина Јоргин из шпанског језика, док је Ивана Динић заузела прво место на такмичењу Кинески мост из познавању кинеског језика.

Стефан Божић из ОШ“23. октобар” нашао се у друштву најбољих освојивши прво место на републичком тамичењу из хемије. Ово је друга година како се на овај начин промовишу успешни ђаци, па се на 20 рекламних паноа у Новом Саду налази око 120 ученика из новосадских основних и средњих школа. Идеју су подржале и општине Сремски Карловци и Србобран, тако да рекламне паное од ове године и у тим местима красе фотографије најбољих ђака.

savanov-projekat savanov-projekat02 savanov-projekat04

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић је поводом учешћа Карловаца у овом пројекту рекао да је част добити прилику да се на

овај начин промовише нешто што представља будућност не само Сремских Карловаца, него покрајине и државе.

Ако не радимо на промоцији младости, интелигенције, знања и успеха, мислим да имамо озбиљан проблем и сматрам да је ово можда последњи моменат да почнемо да бринемо о тим младим људима и промовишемо их –

казао је Миленковић.

Они ће чинити окосницу нашег друштва у будућности. Радујем се и честитам им на изванредним успесима и мислим да је ово мали део који ми као локална самоуправа захваљујући Удружењу за промоцију друштевне одговорности и Покрајинској влади можемо да урадимо за њих. Сигуран сам да ће тај обим подршке младима бити убудуће још већи.

Алекдсандар Савановић, председник Удружења за промоцију друштвене одговорности је рекао  у Сремским Карловцима да је изузетно задовољан што се овај пројекат шири и што је препознат од Покрајине и локалних самоуправа у којима се реализује.

– Захвални смо школама које су се одазвале и општинама које су уступиле билборде за прмоцију правих вредности, јер ово је пројекат који се тиче локалне заједнице и најбољих из те средине – истакао је Савановић.

Гимназијалке чије фотографије су се нашле на карловачким билбордима позитивно оцењују овај пројекат и сматрају га додатном вредношћу својих успеха. Напомињу да би истицање најбољих ђака на овај начин требало да буде подстицај и давање примера другима да буду упорни у томе што раде.