?>

НА БИЛБОРДИMA У НОВОМ САДУ 280 ЂАКА!

Moto fleet manager

У  оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим“ које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, почело је постављање фотографија најбољих новосадских ученика широм територије града који су у протеклој школској години остварили најзначајније државне и међународне успехе на такмичењима из области науке и уметности.

cara lazara kod dino parka

Тим поводом данас, 29. октобра уприличена је конференција за новинаре испред билборда код „Дино парка“ на којој су се представницима медија обратили организатори и учесници овогодишње кампање.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић рекао је да је у понедељак почело постављање билборда и да ће до среде у Новом Саду бити истакнуто 40 рекламних паноа с лицима 280 ђака, што је највећи број ученица и ученика промовисаних у оквиру пројекта од његовог почетка 2015. године.

Aleksandar Savanovic

„Ако овај број упоредимо с 2015. годином када је било 14 билборда и 30 промовисаних ђака, долазимо до податка колико је овај пројекат заживео у Новом Саду и колико богатсво има наша локална средина, колико младих, талентованих и успешнихљуди“, казао је Савановић.

Он је рекао да ће у наредне две недеље панои са најбољим ученицима бити постављени у општинама Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин и Темерин.

Када буде завршено постављање свих билборда у седам локалних самоуправа биће представљено готово 370 ђака, што је за 120 ученица и ученика више него претходне године која је била најуспешнија од покретања пројекта.

Координатор ОПЕНСВукашин Гроздановић изјавио је да ова организација, у години када је Нови Сад омладинска престоница Европе, жели да подржи иницијативе које промовишу младе и које у први план стављају учење, праве вредности.

sdr
sdr

Гроздановић је нагласио да је ОПЕНС оберучке прихватио позив Удружења за промоцију друштвене одговорности за сарадњу у реализацији овогодишњег пројекта Учим+Знам=Вредим уз намеру да се та сарадња настави и наредних година и да се још више и чешће и на више билборда промовишу млади.

„Желимо помогнемо не само промоцију најуспешнијих на билбордима, већ да помогнемо младима, колико је у нашој могућности, на путу до тих успеха. Врата Омладинске престонице Европе Нови Сад ће увек бити отворена како за младе, тако и за оне који промовишу младе и праве вредности“, закључио је Гроздановић.

Бивши ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај“, од скоро студент прве године Природно-математичког факултета у Новом Саду Никола Пешић ове године, између осталог, освојио је треће место на Светској информатичкој олимпијади, као и прво место Балканској информатичкој олимпијади. Такође је актулени државни првак из информатике. Због ових успеха представљен је на билборду у оквиру пројекта Учим+Знам=Вредим.

Nikola Pesic

„То је једно од признања за труд који ме је довео до домаћих и међународних награда“, поручио је Пешић.

Конференција је одржана код билборда на ком је представљен женски хор Музичке школе „Исидор Бајић“. Диригент Тамара Адамов Петијевић нагласила је да хор има преко 100 чланова, али је на билборду представљено 27 чланица хора које су наступале на међународном такмичењу „Александар Невски“ у Руској Федерацији и освојиле прво место у категорији духовне музике.

Tamara Adamov Petijevic

Она наводи да је промоција успеха на билбордима интересантна и урбана и поготово важна за ђаке којима је ово била прва прилика да се више људи упозна с њиховим успехом.

„Њихов успех јесте вредност, и ту вредност је, у данашње време потрошачког и материјалистичког менталитета, јако важни истаћи, па и овако у пролазу“, нагласила је Адамов Петијевић.

sdr
sdr

Генерални спонзор пројекта “Учим + Знам = Вредим” и ове године је Ерсте банка. Партнер овогодишњег пројекта је ОПЕНС 2019.