Одржана завршна манифестација пројекта "Учим + Знам = Вредим" за 2020. годину

uzv

Удружење за промоцију друштвене одговорности одржало је данас на Трибини младих Културног центра Новог Сада завршну свечаност поводом завршетка пројекта "Учим + Знам = Вредим" на којој су најбољим и најхуманијим ђацима уручене пригодне награде.

Награде су уручене Теодори Станишић, Вукашину Ђиновићу, Марку Сладојевићу и Мирославу Грубићу некадашњим и садашњим ђацима гимназије "Јован Јовановић Змај" који су од 2015. године били чак три пута промовисани на билбордима због својих успеха па су ове године њихова имена била постављена на билбордима у оквиру овогодишње кампање.

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

Такође, као удружење које промовише друштвено одговорне акције, награде су уручене и малишанима који су овог лета испред основне школе "Жарко Зрењанин" продавали освежавајуће напитке, а сав приход од продаје уплаћивали Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР-у.

Овогодишња завршна свечаност организована је само за Нови Сад због посебних мера безбедности услед епидемије коронавируса, али је била прилика да се направи ретроспектива претходних шест година, колико се овај пројекат одвија у Новом Саду.

У име домаћина завршне манифестације говорила је Сунчица Марковић, помоћница директора Културног центра Новог Сада која је подсетила да је управо у том простору пре шест година одржана прва заврпна манифестација пројекта "Учим + Знам = Вредим" и да је КЦНС подржао и подржава промоцију најбољих ђака.

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

Горан Бајшански, председник Удружења грађана "Нови Сад", које је ове године пружило значајну помоћ у реализацији пројекта "Учим + Знам = Вредим", похвалио је овогодишње учеснике пројекта и све оне који су, захваљујући знању и способностима освајали бројне награде и прослављали своје школе и свој град у преходним годинама и да су то прави друштвени примери.

ОПЕНС је и ове године пружио подршку реализацији пројекта, а Наташа Игић из ове организације нагласилла је да су млади у фокусу рада ове омладинске организације и да ће наставити да подижавају младе у остваривању својих циљева.

Радивој Стојковић, члан жирија пројекта "Учим + Знам = Вредим" и директор гимназије "Јован Јовановић Змај" чији су ученици протеклих година најчешће били на билбордима због успеха на домаћим и међународним такмичењима напоменуо је значај промоције успеха младих, јер образовање треба да буде један од стубова друштва и да је управо кампања промоције најуспешнијих ђака на билбордима добар повод да се јавности скрене пажња на успехе које остварују њихови млади суграђани.

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

Александар Савановић, председник Удружења за промоцију друштвене одговорности рекао је да је у протеклих шест година захваљујући овом пројекту промовисано на стотине успешних ђака основних и средњих школа и да је задатак свих нас да се боримо за праве вредности и да најуспешнији млади међу нама остану у овој земљи и допринесу њеном развоју.

"Данас нас нема много у овом простору због познатих антиепидемијских мера. Али када би се окупили сви ђаци који су били промовисани на билбордима протеклих шест година и сви они који су учествовали и помагали и реализацији пројекта Учим+Знам=Вредим мислим да би Трг слободе код Милетићевог споменика било много адекватније место да се сви окупимо", нагласио је Савановић.

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

Јовица Вукша, грађански активиста, уручио је награде мали хуманитарцима и поручио да и старији треба да уче на примерима младих који су своје време и школски распуст жртвовали да би помогли деци оболелој од рака.

Овогодишње награде обезбеђене су захваљујући генералном спонзору пројекта – Ерсте банци, компанији Хелтцаре Еуропе, а посебне награде – стилизована огледала с логом пројекта рад је ауторке Јелене Илић Папер Сторм.

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

zavrsna-promocija-uzv-novi-sad

sampioni-o-vrednostima
Шампиони о вредностима
temerin-uz-najbolje-djake
Темерин уз најбоље ђаке