Наставља се пројекат "Учим + Знам = Вредим" за 2020. годину


Протеклих дана у Новом Саду постављени су биолборди у оквиру пројекта "Учим + Знам = Вредим" који организује Удружење за промоцију друштвене одговорности у сарадњи с Удружењем грађана Нови Сад, чији је циљ популаризација најбољих ђака основних и средњих школа.

Због пандемије COVID-19, која се одразила на одвијање наставе и прекид свих школских такмичења, ове године на билбордима је направљна ретроспектива досадашњих шест година трајања овог пројекта уз подсећање на се све наше младе и успешне суграђане који су протеклих година красили билборде по Новом Саду.

На свим билбордима наведени су сви учесници пројекта од 2015. године, али је посебно место заузелo четворо ђака који су у досадашњим кампањама "Учим + Знам = Вредим" били чак три пута истакнути на билбордима због постигнутих успеха.

То су бивша ученица гимназије "Јован Јовановић Змај", а сада студенткиња Факултета техничких наука Теодора Станишић, те ђаци гимназије "Јован Јовановић Змај": Марко Сладојевић, Вукашин Ђиновић и Мирослав Грубић који су у протеклих шест година освајали домаће и међународне награде на такмичењима из српског језика и књижевности, математике, информатике и на Светској научној олимпијади.

teodora-stanisic-matematicarka-srpskog-jezika.jpg

Теодора Станишић

Tеодора Станишић била је на билборду 2015, 2018. и 2019. године.

"На такмичењима сам учествовала од нижих разреда основне школе. Кренула сам са такмичењима из математике, од петог разреда такмичила сам се из знања српског језика, а од седмог и из књижевности. Искрено, највише сам поносна на освојену прву награду на Републичком такмичењу из математике са максималним бројем поена у трећем разреду средње школе, односно 2019. године", каже Теодора.

marko-sladojevic

На билборду се нашло и име Марка Сладојевића

Марко Сладојевић такође је, због постигнутих успеха, на билборидма био 2015, 2018. и 2019. године.

"Крајем прошле године сам учествовао на Светској јуниорској научној олимпијади (ИЈСО) у Дохи, где сам освојио бронзану медаљу. У току године, након окружних такмичења, пласирао сам се на државна такмичења из математике, физике, информатике и хемије, која ће се, надам се, одржати упркос пандемији", наводи Марко.

vukasin-djinovic

Вукашин Ђиновић

Вукашин Ђиновић на билборду је био и као ученик ОШ "Прва војвођанска бригада" и два пута као ђак ОШ при гимназији "Јован Јовановић Змај".

"Од трећег разреда сам почео да се такмичим из математике, а од шестог разреда кренула су државна такмичења. А као најзначајнији успех бих издвојио сребрну медаљу на Светској научној олимпијади освојену прошле године у Дохи", каже Вукашин.

miroslav-grubic

Мирослав Грубић

Мирослав Грубић је на билбордима био представљен и као државни првак у балету, али и као шамипон у информатици.

"Свакако је јако леп осећај видети себе на билборду, јер сам постигао нешто што је препознато као успех вредан пажње. А с друге стране, мислим да је добра прилика да и други помисле да би могли да постигну успех у нечему што воле да раде. А најдраже ми је било што сам добио прилику да будем мала мотивација за друге", истиче Мирослав.

Генерални спонзор пројекта "Учим + Знам = Вредим" и ове године је Ерсте банка.

marko-sladojevic-velemajstor-na-naucnom-i-fudbalskom-terenu
Марко Сладојевић - велемајстор на научном и фудбалском терену
uzv-zabalj-srbobran-temerin-backi-petrovac
УЗВ у Жабљу, Србобрану, Темерину и Бачком Петровцу