Најбољи ђаци општине Жабаљ за 2019. годину

uzv

У протеклој школској години општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи.

Милица Видић изабрана је за ђака генерације основне школе "Жарко Зрењанин" у Госпођинцима, а у прошлој години остварила је значајне успехе на такмичењима из српског и француског језика. Из српског језика заузела је треће место на окружном такмичењу, док је из француског језика била прва на општинском такмичењу. Своје школовање наставила је у средњој школи "22. октобар" у Жабљу.

"Желела бих да упишем добар факултет, али тренутно још се нисам определила и који", каже Милица.

"Имам четири године на располагању и за то време, надам се да ће ми се профилисати и смер у ком бих наставила како школовање тако и даљу пословну каријеру".

milica-vidic

Милица Видић

Марија Хорњак изабрана је за ђака генерације основне школе "Јован Јовановић Змај" у Ђурђеву. У току школовања ишла је на такмичења из русинског, као матерњег, и српског језика, као нематерњег.

Школовање је наставила у гимназији "Петро Кузмјак" у Руском Крстуру, јединој гимназији где се настава одвија и на русинском језику.

"Желела сам да упишем ту гимназију и жеља ми се остварила", каже Марија.

"Наравно, планирам да наставим школовање и по завршетку гимназије. Желим да упишем политичке науке и да у том правцу градим своју будућност".

marija-hornjak

Марија Хорњак

Иван Беренић изабран је за ђака генерације основне школе "Ђура Јакшић" у Чуругу. У току школовања ишао је на такмичења из историје, српског језика, физике, биологије, хемије и шаха. Школовање је наставио у електротехничкој школи "Михајло Пупин" у Новом Саду, смер ИТ техничар.

"Волим компјутере и програмирање, зато сам и уписао Електротехничку школу", каже Иван.

"По завршетку средње школе, планирам да упишем Електротехнички факултет и да се бавим програмирањем за неку фирму, или сам да развијам посао".

ivan-berenic

Иван Беренић

Ања Саватовић изабрана је за ђака генерације Основне школе “Милош Црњански” у Жабљу. У прошлој школској години учествовала је на три републичка такмичења.

На Републичком такмичењу из књижевности освојила је треће место, а на такмичењу из српског језика освојила је четврто место. такође, учествовала је и на Републичком такмичењу из немачког језика. Школовање је наставила у Новом Саду у гимназији "Исидора Секулић".

"Уписала сам друштвено-језички смер у гимнизији", каже Ања.

"Што се тиче планова за даље, још имам времена да видим и размислим где ћу се пронаћи".

anja-savatovic

Ања Саватовић

Николина Тртић изабрана је за ђака генерације средње школе "22. октобар" у Жабљу. Ово престижно признање најбоље ученице у генерацији није јој прво такве врсте, јер је четири године раније, такође била ђак генерације, али основне школе "Милош Црњански" у Жабљу.

У току школовања учествовала је на бројним такмичењима, а била је и члан екипе средње коле која је освојила прво место на такмичењу у квизу из историје националних заједница Војводине "Колико се познајемо" 2017. године. Своје школовање наставила је на Београдском универзитету.

nikolina-trtic

Николина Тртић

У протеклој школској години ученици основне школе "Милош Црњански" у Жабљу учествовали су на бројним такмичењима и остварили значајне успехе.

Оливера Костић била је учесник републичког такмичења из биологије, али и претхотних година учествовала је на многим такмичењима.

"У млађим разредима сам учествовала на такмичењима из математике, у седмом разреду сам ишла на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе и Републичко такмичење из биологије", истиче Оливера.

"Уписала сам специјално одељење за биологију и хемију у гимназији "Јован Јовановић Змај", тако да је моја усмереност ка природним наукама. Желела бих да се бавим молекуларном биологијом или генетиком".

Невена Родић учествовала је на републичким такмичењима из руског језика и историје. Прошлу школску годину није изабрана за ђака генерације, али је добила диплому као другопласирана по општем успеху у генерацији ове школе. "Школовање сам наставима на друштвено-језичком смеру гимназије 'Исидора Секулић' у Новом Саду", наводи Невена.

"Има више предмета које волим, али се још нисам одлучила у ком правцу ћу наставити. За сада има четири године гимназије, па ћу видети шта даље".

Николина Јањић матурант је ОШ "Милош Црњански". Иза себе има у прошлој школској години има много такмичарских учешћа. На општинском нивоу учествовала је на четири такмичења, на окружном на три, док је на републичком нивоу учествовала на такмичењима из историје и биологије.

"Историја ми најбоље иде, јер тај предмет волим и највише се за историју интересујем, мада сам, гледајући бодове, прошле школске године остварила најбољи успех из биологије", каже Николина.

"Волела бих да упишем ИТ смер по завршетку основне школе. Желим да се у будућности бавим програмирањем".

Сања Мрђен такође је матуран ове жабаљске основне школее. Учествовала је прошле године на Књижевној олимпијади, освојивши на том такмичењу 15 од укупно 20 бодова, односно пето место.

"Планирам да учествујем и на другим такмичењима у овој школској години, из географије и хемије", напомиње Сања.

"Тренутно немам искристалисане планове за будућност, али бих, за почетак, по завршетку основне школе, волела да упишем неку гимназију".

olivera-sanja-nikolina-nevena

Оливера Костић, Невена Родић, Николина Јањић и Сања Мрђен

najbolji-djaci-opstine-temerin-u-2019
Најбољи ђаци општине Темерин за 2019.
najbolji-djaci-opstine-backi-petrovac-u-2019
Најбољи ђаци општине Бачки Петровац за 2019.