Најбољи ђаци општине Темерин за 2019. годину

uzv

Катарина Миланковић и Анастасија Булић у прошлој школској години похађале су Основну школу "Петар Кочић" у Темерину.

Катарина Миланковић је освојила друго место на Републичком такмичењу из историје. Своје школовање наставила је у гимназији "Светозар Марковић Тоза" у Новом Саду.

"Волим и српски језик, али историју највише", каже Катарина.

"Волела бих да упишем колеџ, рецимо Кембриџ, али се још нисам одлучила чиме ћу се бавити у будућности, после завршетка студија".

Анастасија Булић у прошлој школској години освојила је прво место на Републичком такмичењу из руског језика. Свој афинитет према језицима исказала је и наставком школовања у гимназији "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду, језички смер. За успех на републичком такмичењу, како нам открива, заслужно је породично стабло.

"Мајка ми је из Украјине па сам учила руски од малих ногу", наводи Анастасија.

"Још ми је рано за размишљам о будућности, али сигурна сам да ће ми се током даљег школовања одговори на то питање сами искристалисати".

katarina-milankovic-anastasija-bulic

Катарина Миланковић и Анастасија Булић

Река Варга ученица је петог разреда oсновне школе "Кокаи Имре" у Темерину. У прошлој школској години освојила је треће место на републичком такмичењу из математике "Кенгур без граница".

"Волим математику, али и енглески језик", наводи Река.

"Још ми је рано да размишљам о будућности, имам доста времена да се одлучим".

reka-varga

Река Варга

Милица Ћулум ученица је трећег разреда средње школе "Лукијан Мушицки" у Темерину. У протеклој школској години освојила је треће место на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности.

"Српски језик ми најбоље иде, али бих волела да напредујем и у математици и информатици", каже Милица.

"Волела бих да будем програмр по завршетку школовања".

Тара Ђилас, похађа осми разред основне школе "Петар Кочић" у Темерину. У прошлој школској години освојила је треће место на Републичком такмичењу Српског језика и књижевности.

"Планирам да по завршетку осмог разреда упишем гимназију 'Јован Јовановић Змај' у Новом Саду”, наводи Тара.

"Иако сам најбоље успехе остварила из српског језика, волела бих да наставим школовање на природно-математичком смеру".

milica-culum-i-tara-djilas

Милица Ћулум и Тара Ђилас

Хор основне школе "Славко Родић" из Бачког Јарка у прошлој школској години освојио је прво место на 29. Републичкој смотри хорова у Сремским Карловцима. Због чега су били најбољи демонстрирали су наступом и на завршној свечаности пројекта "Учим + Знам = Вредим" који је 30. новембра одржана у Мастер центру Новосадског сајма.

Како каже диригенткиња Нада Гвозденовић, наставница музичке кулутуре у тој школи, хор чине деца од првог до осмог разреда. На победничком репертоару биле су четири нумере: "Коњи се врани играју" Константина Бабића, ренесансна песма "Вива ла музика", "Зелени се јагодо" Златана Вауде и духовна песма "Достојно и праведно јест".

"С овом групом деце је дивно радити. Они су пожртвовани и дали су свој максимум како доласком на пробе, тако и радом на пробама", каже Нада Гвозденовић.

"У почетку сам се бојала како ће све функционисати јер је значајна генерацијска разлика међу хористима, међутим, они су толико добро функционисали да смо се сви изненадили".

hor-slavko-rodic

Хор основне школе "Славко Родић" из Бачког Јарка

У протеклој школској години Општина Темерин имала је петоро ђака генерације у освним и средњим школама.

Катарина Миланковић изабрана је за ђака генерације основне школе "Петар Кочић" у Темерину, а у прошлој години освојила друго место на Републичком такмичењу из историје, због чега се нашла и на билборду намењеном за освајаче престижних државних признања. Своје школовање наставила је у гимназији "Светозар Марковић Тоза" у Новом Саду.

Ненад Стјепановић био је најбољи ђак школе "Данило Зеленовић" у Сиригу. У току школовања учествовао је на бројним такмичењима из географије, биологије, хемије, математике, историје… Сада је ученик Елетротехничке школе у Новом Саду.

"Желим да школовање наставим и после средње школе, јер планирам да упишем факултет", каже Ненад.

"Желео бих да будем програмер, а чиме бих се конкретно бавио у тој области, још не размишљам на ту тему. Имам времена".

Бенце Черњак био је најбољи ђак основне школе "Кокаи Имре" у Темерину за школску 2018/2019. годину. За ову награду школе кандидовале су га дипломе с такмичења из чак осам предмета. Школовање је наставио у гимназији у Сенти.

"Уписао сам смер за надарене ученике из математике", наводи Бенце.

"Планирам да школовање наставим на факултету, а желео бих да будем инжењер или хемичар, још се нисам одлучио". Данило Адам је изабран за ђака генерације средње школе "Лукијан Мушицки" у Темерину за ђаке трећег степена. Своју школу представљао је на стручним такмичењима у прошлој школској години. Школовање је наставио ванредно и уписао ватрогасни смер.

"Планирам да се ишколујем и запослим као ватрогасац", истиче Данило.

"Ако у томе не успем, уписаћу или гимназију или неку другу школу, јер ми је циљ да стичем и знања и вештине".

Милица Јанузовић, најбоља је ученица средње економске школе "Данило Зеленовић" у Темерину, за ученике четвртог степена. У прошлој школској години своју школу представљала је на одбојкашким такмичењима, а из српског језика била је најбоља у општини.

"Школовање сам наставила на Економском факултету, смер Пословна информатика", наводи Милица.

"Намера ми је да унапредим своје знање из економије и да се тиме професионално бавим по завршетку факултета".

hdjaci-generacije-opstine-temerin

Ђаци генерације општине Темерин

najbolji-djaci-sremskih-karlovaca-u-2019
Најбољи ђаци Сремских Карловаца за 2019.
najbolji-djaci-opstine-zabalj-u-2019
Најбољи ђаци општине Жабаљ за 2019. годину