Најбољи ђаци Новог Сада за 2019. годину - први део

uzv

Филип Мицић је ученик гимназије "Исидора Секулић". У прошлој школској години, као ученик трећег разреда, освојио је треће место место на Државном такмичењу из математике. Годину дана раније био је вицешампион у истом предмету на републичком нивоу. "Матиматика ми је била најинтересантнија још од привх разреда основне школе, јер ми је била најлакши предмет. У седмом разреду схватио сам да математика и није тако лака, и заволео сам је управо из разлога што је тешка и захтевна", наводи Филип Мицић. "У будућности себе видим у области електротехнике и програмирања".

filip-micic

Филип Мицић

Тибор Хипик је ученик гимназије "Светозар Марковић". У прошлој школској години, освојио је друго место на Републичком такмичењу из мађарском језику. "Није ми било тешко да се припремим за такмичење, али је требало издвојити додатно време уз уобичајене обавезе. Требало ми је месец дана припрема и срећан сам због постигнутог успеха", наводи Тибор Хипик. "За сада још нисам одлучио чиме ћу се бавити у будућности, али цртање је област која ме, уз језике, највише занима".

tibor-hipik

Тибор Хипик

Ружа Цоцек ученица је гимназије "Светозар Марковић". У прошлој школској години, освојила је више републичких и међународних награда на такмичењима из калиграфије, а најбољи успех, прво место, освојила је на Републичком такмичењу из калиграфије за урађен рад на конкурсу "Пети дани Николе Тесле".

"Није потребно пуно времена да се савлада калиграфија. Ја сам почела у другој години и већ сам тада, на крају године освојила прво место на конкурсу ‘Пети дани Николе Тесле’, и бројне друге награде. За један рад потребно ми је у просеку три дана", наводи Ружа Цоцек. "Што се будућности и професионалног усмерења тиче још се нисам одлучила. За сада уживам у калиграфији".

ruza-cocek

Ружа Цоцек

Марко Сладојевић ученик је гимназије "Јован Јовановић Змај". У прошлој школској години као ученик основне школе при гимназији "Јован Јовановић Змај" остварио је значајан успех на више такмичења, међу којима су друга награда на Српској физичкој олимпијади, друга награда на Државном такмичењу из физике, вицешампион је Државног такмичења из информатике и друга награда на Српској информатичкој олимпијади.

"Остварио сам бројне успехе у прошлој години. Али, када се нешто воли, онда су и припреме за такмичења занимљива", наводи Марко Сладојевић. "Себе у будућности видим као програмера и планирам да се бавим електротехником".

marko-sladojevic

Марко Сладојевић

Тијана Тривуновић ученица је осмог разреда основне школе при гимназији "Јован Јовановић Змај". У прошлој школској години остварила је много успеха на такмичењима из више премдета, међу којима су треће награде на државним такмичењима из физике, математике и информатике, друга награда у финалу Дописне математичке олимпијаде и прва награду у финалу такмичења "Кенгур без граница".

"Волим природне науке, али највише математику", наводи Тијана Тривуновић. "Волела бих да завршим специјални природно-математички смер Гимназије ‘Јован Јовановић Змај’ и да наставим студије астрофизике".

tijana-trivunovic

Тијана Тривуновић

Инга Лаћарац ученица је трећег разреда Основне школе "Јован Јовановић Змај" у Сремској Каменици. У прошлој школској години остварила је успехе на републичким такмичењима Читалићи. Прво место освојила је и на такмичењу "Читалићи – Кликераши" и на такмичењу "Читалићи – Креативци".

"Искрено волим све предмете у школи, ниједан ми није проблем, али највише волим српски језик. Такмичила сам се и из рецитовања, математике и ликовног, па ћу вероватно и у новој школској години да се такмичим из још неких предмета", наводи Инга Лаћарац.

"Још не знам шта бих волела да будем у будућности. Имам толико опција, и покушавам то све да склопим као пузле од хиљаду делова".

inga-lacarac

Инга Лаћарац

Александар Кежић ученик је природно-математичког смера гимназије "Јован Јовановић Змај". У прошлој школској години као ученик осмог разреда Основне школе "Михајло Пупин" освојио је прво место на Републичком такмичењу из хемије.

"У седмом разреду сам се такмичио из математике, хемије, биологије и српског, а у осмом разреду сам на такмичењима из хемије и биологије остварио пласман на републичка такмичења и баш због тога сам уписао природно-математички смер, јер су природне науке моја област", наводи Александар Кежић.

"Још нисам одлучио о даљем професионалном усмерењу. Баш зато сам уписао овај смер у гимназији да бих се ту оријентисао и видео шта ми најбоље иде".

aleksandar-kezic

Александар Кежић

Лана Гулић ученица је седмог разреда Основне школе "Коста Трифковић". У прошлој школској години освојила је прву награду на Републичком такмичењу из техничког и технологије.

"Била сам трећа на општинском, друга на окружном, а прву награду освојила сам на републичком такмичењу", наводи Лана Гулић. "Осим техничког, волим и математику, а себе у будућности видим као архитекту".

lana-gulic

Лана Гулић

Вукашин Ђиновић ученик је гимназије "Јован Јовановић Змај". У прошлој школској години као ученик основне школе при гимназији "Јован Јовановић Змај" остварио је значајне успехе на више такмичења, међу којима су трећа награда на Јуниорској српској математичкој олимпијади, друга награда на Државном такмичењу из физике, прва награда на Српској физичкој олимпијади и прва награда у финалу такмичења "Кенгур без граница".

"Наставио сам школовање у гимназији ‘Јован Јовановић Змај’ у специјалном математичком одељењу. Планирам и даље да учествујем на такмичењима", наводи Вукашин Ђиновић.

"Када завршим гимназију планирам да упишем природно-математички факултет, или, ако ми се посрећи, да одем у иностраство да студирам".

vukasin-djinovic

Вукашин Ђиновић

Милош Медић ученик је гимназије "Јован Јовановић Змај". У прошлој школској години освојио је бронзане медаље на Европској јуниорској информатичкој олимпијади и на Балканској јуниорској информатичкој олимпијади, а прву награду освојио је на Српској информатичкој олимпијади за ученике основних школа.

"Сада сам други разред гимназије, а у првом разреду могао сам да се такмичим у рангу основних школа јер сам 2004. годиште", наводи Милош Медић.

"Када завршим гимназију планирам да упишем факултет. Волео бих да се бавим програмирањем. Да ли игрица или да се бавим програмирањем у некој компанији, још се нисам определио".

milos-medic

Милош Медић

srecna-nova-godina-2020
Срећни Новогодишњи и Божићни празници 2020.
najbolji-djaci-novog-sada-drugi-deo
Најбољи ђаци Новог Сада за 2019. годину - други део