Мирослав Грубић - Петар Пан за рачунаром

uzv

Мирослав Грубић био је први ученик који је успео да три године узастопно, захваљујући постигнутим успесима, буде представљен на билбордима у оквиру пројекта "Учим + Знам = Вредим".

Куриозитет је да је 2017. године изабран и као кандидат балетске школе Нови Сад, и основне школе при гимназији "Јован Јовановић Змај", јер је упоредо низао успехе и у балету и информатици и рачунарству. И ове године, као ученик другог разреда Гимназије "Јован Јовановић Змај" такмичио се на државном првенству из информатике где је освојио је другу награду и квалификовао се за Српску информатичку олимпијаду која ће бити 28. августа.

Иако након завршетка основне балетске школе није уписао средњу, није напустио поље плесне уметности, јер је наставио сам да се бави мјузиклом за који су потребни глума, плес и певање које усавршава на Академији забаве и уметности "О&М".

"Прошле године у априлу сам учествовао у бродвејском мјузиклу, Дизнијевом „Петру Пану Џуниору“, где сам имао прилику да играм баш Петра Пана. Професори на Академији забаве и уметности коју похађам купили су лиценцу и имали смо прилику да цео мјузикл преведемо на српски. Изводио се на Великој сцени Српског народног позоришта, сала је била испуњена и било је баш узбудљиво", каже Мирослав Грубић.

Q: Био си државни првак и у балету и у рачунарству. Наоко не делује баш спојиво плес, певање са компјутерима, али теби то, рекло би се, иде прилично лако. A: Мени је то баш занимљиво и све успевам да уклопим. Једно другом не смета.

nikola-germanac-lazar-kovacevic

Мирослав Грубић

Q: Колико ти је карантин због пандемије коронавируса променио навике, имајући у виду да се нису могле одржавати пробе за мјузикл?

A: Па свакако ми је током короне било лакше да се више фокусирам на програмирање, јер сам био већину времена у кући. Нажалост, нисмо могли да имамо уживо пробе на Академији, али смо и ту имали онлајн часове где смо могли да порадимо на себи, снимали смо видео-материјале на којима смо певали или изводили монологе из књига вежбајући глуму и прављење ликова. Није да сам превише морао да изоставим због короне, али било је мало чудније радити на тим стварима.

Q: Најмлађи си у породици. Сестре и браћа су успешни на разним пољима, колико су ти они били узори и колико ти је породица подршка у ономе што радиш?

A: Свакако ми породица пружа велику подршку. Није ми било тешко да видим шта ми се свиђа у животу, јер моја породица, стварно, са свим што се бави, бави се успешно. Тројица браће су програмирањем, једна сестра је на факултету, али се бави моделингом, а друга сестра је едукаторка за здраву исхрану, бави се моделингом, а раније се бавила плесом. Код ње сам могао да видим плес, који ме је касније „нагнуо“ на певање и глуму, а код браће сам могао да видим програмирање. И тако сам оба пробао, а оба су ми се и свидела.

Q: Какви су ти планови за будућност? Шта планираш после завршетка гимназије?

A: С једне стране видим себе као глумца у мјузиклу, а с друге стране као програмера. Свакако бих волео да покушам да се пријавим на неке универзитете у иностранству где имају смер компјутерске науке, а постоје неки универзитети у иностранству на којима има баш смер мјузикл. Покушаћу да то спојим. Наравно, и у Новом Саду постоји смер рачунарских наука на Факултету техничких наука. Иако уписујем трећи разред гимназије, готово сам сигуран да до последњег тренутка нећу знати одговор на питање – куда даље.

Q: Шта мислиш о самом пројекту "Учим + Знам = Вредим"?

A: Мени је то било јако занимљиво искуство. Свакако је јако леп осећај видети себе на билборду, јер сам постигао нешто што је препознато као успех вредан пажње. А с друге стране, мислим да је добра прилика да и други помисле да би могли да постигну успех у нечему што воле да раде. А најдраже ми је било што сам добио прилику да будем мала мотивација за друге.

nikola-germanac-lazar-kovacevic

Мирослав Грубић

uzv-se-nastavlja-u-2020
Пројекат "Учим + Знам = Вредим" се наставља и у 2020. години
buduci-profesor-sa-biografijom-sampiona-vukasin-djinovic
Вукашин Ђиновић - будући професор са биографијом шампиона