Беочин у пројекту "Учим + Знам = Вредим" за 2020. годину

uzv

Општина Беочин и Удружење за промоцију друштвене одговорности наставиће заједнички реализацију пројекта "Учим + Знам = Вредим" на подручју ове општине и у наредном периоду, договорено је на разговору челника општине и представника Удружења.

Новоизабрана председница општине Мирјана Малешевић Милкић и председник Удружења Александар Савановић усагласили су се да је пројекат који подразумева билборд промоцију најуспешнијих ђака из школа у овој општини од великог значаја, те ће Општина наставити и четврту годину, колико се пројекат реализује у Беочину, да подржава активности Удружења за промоцију друштвене одговорности у промоцији знања, труда и успеха.

beocin-projekat-uzv-2020

„Улагање у знање и образовање су вредности које промовише пројекат "Учим + Знам = Вредим", али је и за нашу локалну самоуправу то један од приоритета. Јер без тога не можемо ићи напред“, казала је Мирјана Малешевић Милкић.

Она је додала да је одлазак младих и образованих образованих људи проблем с којим се суочава и држава, а поготово је видљив у мањим локалним самоуправама и да општина Беочин, како кроз подршку промоцији најбољих ђака, тако и кроз програме за 2021. године настоји да младе с подручја Беочина који завршавају своје школовање у средњој школи, тако и студије, односно последипломске студије врате кроз радно ангажовање у општинској управи тако и у привреди преко јавних и приватних предузећа којима такође требају стручњаци различитих профила.

Александар Савановић информисао је представнике нове општинске власти о досадашњем току пројекта започетог 2015. године у Новом Саду, а који се данас одвија у седам локалних самоуправа и напоменуо да је, због обустављања школских такмичења, донета одлука да по општинама буду на билбордима промовисани ђаци генерације: због тога ће на билборду у Беочину бити промовисано двоје ученика – из Беочина и Сусека који су у својим основним школама проглашени за ђаке генерације, а који су своје школовање наставили у Новом Саду.

Како је договорено на састанку, у наредним данима фотографије најбољих ђака биће истакнуте на билборду код спортске хале.

temerin-uz-najbolje-djake
Темерин уз најбоље ђаке
najbolji-djaci-beocina-promovisani-na-bilbordima
Ђаци Беочина на билбордима