Бачки Петровац подржава промоцију најбољих ђака

uzv

Пројекат "Учим + Знам = Вредим" и ове године настављен је у Бачком Петровцу уз подршку општине, а на билбордима су представљене четири ученице основних школа и једна ученица гимназије које су у протеклој школској години биле проглашене за ђаке генерације.

Њихови билборди постављени су у Бачком Петровцу, Кулпину и Гложану, а према најавама новоизабране председнице Јасне Шпрох, Општина Бачки Петровац наставиће и даље да подржава и промовише успехе најбољих ђака с подручја општине и пружа подршку пројекту који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности.

backi-petrovac-podrzava-promociju-najboljih-djaka

"Овај пројекат показује колико талената имамо у нашој држави, какви таленти су наша деца и на њих сви заједно треба да будемо поносни. То су талентовани, млади људи које промовишемо на билбордима путем ове акције. Самим тим помажемо да покажемо да наука која треба да буде промовисана не само овим путем, него у више кампања и да у то укључимо у будућности пуно ученика", казала је Јасна Шпрох.

У разговору с председником Удружења Александром Савановићем резимиране су претходне четири године колико се пројекат спроводи у овој општини и констатовано да је промовисан велики број ученика који су се својим знањем и талентом доказали и освајали бројне домаће и међународне награде, не само у области науке већ и уметности.

backi-petrovac-podrzava-promociju-najboljih-djaka

"Ови сјајни људи једног дана биће на водећим функцијама, на водећим местима, првенствено због тога што су учили, научили и што вреде", закључила је председница Општине Бачки Петровац.

Александар Савановић похвалио је досадашњу сарадњу Општине истакавши да му је задовољство што се, без обзира на персоналну промену у општинској власти, није променило опредељење да се подржи успех младих и да је један од циљева овог пројекта и подстицање младих да остану у својој средини и по завршетку школовања и стручног усавршавања допринесу развоју своје локалне заједнице. Посебно је истакнуто да се од прве године води рачуна да у општини која је већински настањена Словацима билборди буду и на словачком језику, поштујући вишенационални карактер Војводине.

backi-petrovac-podrzava-promociju-najboljih-djaka

"Да бисмо младе задржали потребно је мотивисати их да се вежу за своје локалне средине и да у њима виде перспективу. То није задатак појединца или наше мале организације, већ читавог друштва. Билборди су подстицај да су њихови таленат и труд препознати и да су то прави друштвени узори који би требало да будућим генерацијама буду мотивација да крену њиховим стопама", истакао је Савановић.

backi-petrovac-podrzava-promociju-najboljih-djaka

najbolji-djaci-beocina-promovisani-na-bilbordima
Ђаци Беочина на билбордима
ucim-znam-vredim-2021
Пројекат "Учим + Знам = Вредим" и у 2021. години