Покрајинска влада и ове године уз пројекат "Учим + Знам = Вредим"

uzv

Покрајинска влада наставиће са подршком пројекту "Учим + Знам = Вредим", који ће и ове године промовисати најбоље основношколце и средњошколце на билбордима у седам локалних самоуправа у Војводини, закључено је на данашњем састанку потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића и председника Удружења за промоцију друштвене одговорности Александра Савановића.

Пројекат, чији је покретач Удружење за промоцију друштвене одговорности, од прве године реализације 2015. године има стратешку подршку АП Војводине, а у протекле четири године пројекат промоције најбољих ђака од Новог Сада проширио се на још шест локалних самоуправа: Сремски Карловци, Темерин, Србобран, Бачки Петровац, Жабаљ и Беочин, у којима ће и ове године бити промовисани ученици који су остварили најзначајније успехе на домаћим и међународним такмичењима у науци и уметности.

Савановић се захвалио што и ове године Покрајина наставља да пружа неопходну техничку подршку у реализацији пројекта, износећи да је за ову годину само у Новом Саду стигло 100 пријава на конкурс, што је далеко премашило прошлогодишњи број пријава, који је, такође био већи у односу на годину раније. Он је подсетио да је у протекле две године Покрајинска влада била домаћин завршне свечаности пројекта, а информација о том догађају обишла је регион.

Потпредседник Милићевић изразио је велико задовољство што је Покрајинска влада од почетка укључена у реализацију пројекта "Учим + Знам = Вредим", да број пријављених ђака расте из године у годину, што значи да је акција заживела и да је Удружење, покрећући ову акцију, „пронашло пут на који начин препознати младе, талентоване, образоване и вредне ђаке и истаћи њихов успех“.

Он је још нагласио да Покрајинска влада у свом деловању вреднује знање на свим нивоима и значајна средства улаже у образовање и науку, уз образложење да свако успешно друштво подразумева улагање у младе људе и образовање младих људи који јесу и биће носилац развоја земље.

"Трудимо се да дамо допринос изградњи друштва знања, друштва идеја, јер то карактерише развијена друштва. Нема развијених земаља уколико на пиједестал и на оно место које му припада не ставе знање и образовање. То су у 21. веку кључне полуге развоја сваког друштва", закључио је Милићевић.

fotografije-najboljih-djaka-i-ove-godine-na-bilbordima
Фотографије најбољих ђака и ове године на билбордима
fotografije-najboljih-ucenika-na-37-bilborda-u-gradu
Фотографије најбољих ученика на 37 билборда у граду