Најбољи ученици на програмима Радио телевизије Војводине

uzv

Ученике, који на републичким и међународним такмичењима из науке и уметности освоје једну од прве три награде, Радио-телевизија Војводине ће наставити да промовише кроз своје програме. То је данас и формално потврђено потписавањем Протокола о сарадњи, који су, у Новом Саду, верификовали генерални директор покрајинског јавног медијског сервиса др Миодраг Копривица и председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић.

"Наша улога је много шира од информативне. Као јавни медијски сервис имамо и едукативну улогу, а ово је само један пример наше подршке друштвено корисној иницијативи", казао је Копривица, након потписивање документа о сарадњи.

"Од самог почетка пројекта 'Учим + Знам = Вредим', дакле, од 2015. године, имамо подршку Радио-телевизије Војводине. Заједно ћемо наставити да промовишемо оно што је друштвена вредност и оно што треба да буду друштвени узори. Желимо јавности да пружимо могућност да види потенцијале наше средине", изјавио је Савановић.

Он је, такође, објаснио да поменути пројекат, за сада, подразумева медијску и билборд промоцију најбољих ученика из Новог Сада и шест околних општина (Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин и Темерин), те да се он реализује искључиво преко донација.

"У свакој општини партнер нам је сама општина, а једини критеријум за медијско промовисање је да ученици освоје неко од прва три места на републичким или међународним такмичењима. РТВ ће наставити медијски да прати и промовише децу са најбољим успесима, а њима је била посвећена и специјална емисија", нагласио је Савановић.

Иначе, од почетка пројекта "Учим + Знам = Вредим", промовисано је преко 300 ђака. Извор фотографије: Радио-телевизија Војводине/фото: YouTube printscreen

odrzan-koncert-uzv-u-novosadskoj-sinagogi
Одржан концерт "Учим + Знам = Вредим" у новосадској синагоги
odrzana-zavrsna-svecanost-projekta-uzv-za-2018
Одржана завршна свечаност пројекта УЗВ за 2018. годину