Најбољи на билбордима у Темерину и Србобрану

uzv

Пројекат "Учим + Знам = Вредим" који подразумева промоцију најбољих ученика основних и средњих школа на билбордима, већ другу годину реализује се у општинама Темерин и Србобран.

Представници Удружења за промоцију друштвене одговорности посетили су ове две општине и у разговору са представницима две локалне самоуправе закључено је да су ефекти ове кампање изузетно позитивни и да је промоција успешних ђака као друштвених узора важна за будућност.

Темерин је ове године обезбедио пет билборда на којима је представљено седам ученика основних школа из Темерина, Бачког Јарка и Сирига и средње школе "Лукијан Мушицки" који су проглашени ђацима генерације.

Чланица Општинског већа за образовање Темерина Корана Миланко изјавила је тим поводом да је ова акција побрала велику пажњу становника општине, као што је то био и прошле године, истичући да је то веома добар начин да се истакне успех темеринских ученица и ученика.

"Општина Темерин наставиће и убудуће да подржава своје најбоље ђаке, а пројекат Удружења за промоцију друштвене одговорности јесте један од начина да се истакне успех тих ученика. Због тога смо се и препознали у пројекту ‘Учим+Знам=Вредим’ и пружамо пуну подршку у његовој реализацији", казала је Корана Миланко.

У Србобрану је за промоцију ђака генерације локална самоуправа обезбедила три билборда на којима су истакнути ђаци генерације Основне школе "Вук Караџић" и Гимназије и средње економске школе "Светозар Милетић" из Србобрана.

Председник општине Радивој Парошки рекао је да је захвалан што је Србобран већ другу годину у пројекту који промовише друштевне вредности, односно што се на билбордима промовише знање и марљивост деце.

Он је додао да поред подршке најбољима, општина Србобран хоће да оснажи и да могућност и осталој деци да кроз друштвену промоцију схвате које су друштвене вредности и да ђаци школа на територији општине то показују на многобројним такмичењима на којима постижу запажене резултате.

"Кроз ову акцију ми смо заједно са Удружењем за промоцију друштвене одговорности дошли у прилику да промовишемо Милицу Дакић и Весну Васић ове године, а надам се да ће оне својим примером повући многу другу децу која ће хтети да се докажу са знањем умећем и другим квалитетима", казао је Парошки.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић изразио је задовољство што су обе општине показале разумевање за пројекат "Учим + Знам = Вредим" и дале значајан допринос у његовој реализацији, али показале иницијативу да унапређују однос према најбољим ђацима у својој средини.

"Борба за промоцију правих друштвених вредности није посао појединаца, већ целог друштва. Због тога је изузетно значајно да пројекат подрже и општине, јер не постоји виша инстанца када се ради о помоцији локалних узора од локалне самоуправе. Желимо да овим пројектом охрабримо успешне, подстакнемо оне који желе да крену њиховим путем и покажемо да у годинама урушавања вредносног система људи и даље умеју да препознају праве вредности" казао је Савановић.

najbolji-djaci-opstine-zabalj-na-bilbordima
Најбољи ђаци општине Жабаљ на билбордима
projekat-ucim-znam-vredim-u-opstini-beocin
Пројекат "Учим + Знам = Вредим" у општини Беочин