Fotografije najboljih učenika na 37 bilborda u gradu

uzv

U okviru projekta "Učim + Znam = Vredim" koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti. U Novom Sadu biće istaknuto 37 reklamnih panoa s licima najboljih đaka.

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada takođe su doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz oblasti istorije, engleskog jezika, hemije i drugih naučnih oblasti.

Programiranje je oblast gde su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, baš kao i učenici muzičkih škola koji su prva mesta osvajali na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima.

Pored ovih učenici novosadskih škola na republičkom nivou osvojili su visoke pozicije na takmičenjima iz oblasti fotografije, automodelarstva, raketnogmodelarstva, kaligrafije, grafičarstva, cvećarstva i takmičenju za najlepšu lutku.

Ovogodišnji odziv škola i broj prijavljene dece najbolji je od početka ovog projekta 2015. godine, pa će tako samo u Hovom Sadu biti promovisano 75 učenika koji su ostvarili rezultate na pojedinačnim takmičenjima kao i tri učenička hora. U svih sedam opština ove godine biće promovisano više od 200 đaka što je izuzetan uspeh i pokazuje značaj projekta koje je pre četiri godine pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti.

Generalni sponzor projekta "Učim + Znam = Vredim" i ove godine je Erste banka.

pokrajinska-vlada-i-u-2018-godini-uz-projekat-uzv
Pokrajinska vlada i ove godine uz projekat UZV
koncert-skolskih-horova-i-solista-u-sinagogi
Koncert horova i solista u sinagogi