Promocija projekta "Učim + Znam = Vredim" u Temerinu

uzv

Predstavnici Udruženja za promociju društvene odgovornosti posetili su Temerin gde je u okviru projekta "Učim + Znam = Vredim" od 25. decembra postavljeno tri bilbord panoa sa najboljim temerinskim đacima i tom prilikom razmenili utiske sa jednim od učesnika projekta, predstavnicima Opštine Temerin, kao i lokalnim sponzorom projekta u tom mestu.

– Fantastičan je osećaj! Uopšte nisam očekivao da ću dospeti na bilbord. I moji drugovi su zadovoljni, a slika bilborda podeljena je po društvenim mrežama – prenosi svoje utiske Aleksandar Pavković, koji je ove godine zaslužio svoje mesto na bilbordu zbog drugog mesta osvojenog na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika.

Bivši učenik OŠ "Petar Kočić" sada nastavlja svoje školovanje u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Novom Sadu.

– Potrudiću se da u 2017. godini budem što bolji na takmičenjima iz informatike i geografije, pošto mi ti predmeti najviše leže i nadam se da ću sledeće godine zaslužiti bilbord, ali u Novom Sadu – nada se Pavković.

Članica opštinskog veća za obrazovanje, Korana Milanko, zadovoljna je što je Opština Temerin postala deo projekta Učim+Znam=Vredim i što je na tri lokacije promovisano osmoro učenika temerinskih osnovnih škola.

– Jako mi je drago što se Opština Temerin priključila ovom projektu, jer mislim da je značajan kako za opštinu, tako i za buduće naraštaje. Volela bih da im ovi bilbordi budu putokaz u budućem školovanju da se na primerima ovih učenika ugledaju i da svi budu dobri, vredni, pametni i da osvajajau nagrade na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima – kazala je Milanko.

Vlasnik kompanije "Zorić", Vojin Zorić uključio se u podršku projektu u Temerinu i nije krio zadovoljstvo što su se mladi Temerinci našli na bilbordima zahvaljujući postignutim uspesima u nauci i umetnosti.

– Uvek treba podržavati mlade, perspektivne i dobre učenike. Zbog toga sam i podržao projekat "Učim + Znam = Vredim" i nadam se da će on nastaviti i narednih godina da se realizuje u našoj opštini – zaključio je Zorić.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović izjavio je da mu je izuzetno drago što je Temerin od ove godine postao deo projekta "Učim + Znam = Vredim", čestitavši temerinskim đacima na uspesima postignutim u ovoj godini, kao i sponzorima i donatorima bez kojih ovaj projekat ne bi bio realizovan.

– Borba za promociju uspeha proisteklog iz znanja i školovanja, kao društvene vrednosti, je zadatak čitavog društva. Zbog toga nam je izuzetno drago što raste broj onih koji su uključeni u projekat "Učim + Znam = Vredim" i što su opštinska vlast, ali privredni subjekti pokazali zrelost i spremnost da nam se priključe u toj borbi. Nadamo se da ćemo zajedno menjati društvenu klimu i da će broj pametne i uspešne dece na bilbordima rasti iz godine u godinu i da će se njihovi vršnjaci, ali i oni koji za njima dolaze rukovoditi njihovim uspehom – zaključio je Aleksandar Savanović.

najbolji-djaci-na-bilbordima-u-temerinu
Temerinski đaci koji su zaslužili mesto na bilbordu
promocija-ucim-znam-vredim-u-temerinu
Tri nove opštine se priključile projektu UZV