?>

BEOČIN U PROJEKTU UČIM ZNAM VREDIM 2020!

Moto fleet manager

Opština Beočin i Udruženje za promociju društvene odgovornosti nastaviće zajednički realizaciju projekta Učim+Znam=Vredim na području ove opštine i u narednom periodu, dogovoreno je na razgovoru čelnika opštine i predstavnika Udruženja. Novoizabrana predsednica opštine Mirjana Malešević Milkić i predsednik Udruženja Aleksandar Savanović usaglasili su se da je projekat koji podrazumeva bilbord promociju najuspešnijih đaka iz škola u ovoj opštini od velikog značaja, te će Opština nastaviti i četvrtu godinu, koliko se projekat realizuje u Beočinu, da podržava aktivnosti Udruženja za promociju društvene odgovornosti u promociji znanja, truda i uspeha.

beocin 1

„Ulaganje u znanje i obrazovanje su vrednosti koje promoviše projekat ’Učim+Znam=Vredim“, ali je i za našu lokalnu samoupravu to jedan od prioriteta. Jer bez toga ne možemo ići napred“, kazala je Mirjana Malešević Milkić.

Ona je dodala da je odlazak mladih i obrazovanih obrazovanih ljudi problem s kojim se suočava i država, a pogotovo je vidljiv u manjim lokalnim samoupravama i da Opština Beočin, kako kroz podršku promociji najboljih đaka, tako i kroz programe za 2021. godine nastoji da mlade s područja Beočina koji završavaju svoje školovanje u srednjoj školi, tako i studije, odnosno poslediplomske studije vrate kroz radno angažovanje u opštinskoj upravi tako i u privredi preko javnih i privatnih preduzeća kojima takođe trebaju stručnjaci različitih profila.

Aleksandar Savanović informisao je predstavnike nove opštinske vlasti o dosadašnjem toku projekta započetog 2015. godine u Novom Sadu, a koji se danas odvija u sedam lokalnih samouprava i napomenuo da je, zbog obustavljanja školskih takmičenja, doneta odluka da po opštinama budu na bilbordima promovisani đaci generacije: Zbog toga će na bilbordu u Beočinu biti promovisano dvoje učenika – iz Beočina i Suseka koji su u svojim osnovnim školama proglašeni za đake generacije, a koji su svoje školovanje nastavili u Novom Sadu.

Kako je dogovoreno na sastanku, u narednim danima fotografije najboljih đaka biće istaknute na bilbordu kod sportske hale.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ