?>

UČIM+ZNAM=VREDIM U 2018. – PREGLED PO OPŠTINAMA

Moto fleet manager

U godini za nama, najuspešnijoj od početka realizacije projekta, na bilbordima u Gradu Novom Sadu i opštinama Sremski Karlovci, Temerin, Srbobran, Žabalj, Bački  Petrovac i Beočin  promovisano je 250 đaka koji su postigli najveće uspehe u nauci i umetnosti u školskoj 2017/2018. godini

Od 14 bilborda 2015. godine stigli smo do 37 bilborda samo u Novom Sadu. Od jednog broja škola koje su sa podozrenjem gledale na ovakav vid promocije znanja u početku, došli smo do situacije da smo samo u glavnom gradu Vojvodine imali 100 prijava iz novosadskih osnovnih i srednjih škola na naš konkurs. A radi se o đacima koji su postizali najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Takvim bogatstvom koje imamo, zaista se vredi podičiti.

Zato su na više od 60 reklamnih panoa, što bilborda, što elektronskih tabli, što na ciradama, predstavljeni najbolji osnovnoškolci i srednjoškolci koji su svojim uspesima i postignućima zaslužili da budu pravi primeri u svojoj lokalnoj sredini.

Evo kako je to bilo u opštinama u kojima je projekat UČIM+ZNAM=VREDIM realizovan u 2018. godini:

SREMSKI KARLOVCI

Opština koja je u projektu od 2016. godine, iako mala, ima puno đaka koji osvajaju prestižne domaće i međunarodne nagrade na takmičenjima iz raznih oblasti.

U 2018. godini predstavljeno je na bilbordima četiri učenice Karlovačke gimnazije: Dina MudrohAleksandra Franciska BosVioleta Gvozdenović i Sofija Mišković, kao i đak OŠ „23. oktobar“ Vanja Marković. Fotografisanje najboljih održano je u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, a bilbordi su postavljeni u oktobru. O ove godine nastavljena je uspešna saradnja sa predstavnicima opštine predvođene predsednikom Nenadom Milenkovićem.

20180823101438_IMG_9467 IMG_20181207_113222436 IMG_20181207_113306547

 

SRBOBRAN

Srbobran je opština koja iz godine u godinu ima đake za bilborde koji su ili đaci generacije, ili su osvajači nagrada na takmičenjima. U 2018. godini na bilbordima su predstavljeni đaci iz Srbobrana, Turije i Nadalja. Iz OŠ „Vuk Karadžić“ na bilbordu se našla fotografija Ivane Pavlić, đaka generacije. Pošto u Turiji nema bilborda, učenik OŠ „Petar Drapšin“ Đorđe Matić osvajač druge nagrade na Republičkom takmičenju iz istorije i đak generacije ipak je bio predstavljen u svom mestu, ali na ciradi. U Nadalju sa bilborda smešila se đak generacije OŠ „Žarko Zrenjanin Uča“ Andrea Kutić. Kao i prethodnih godine veliku podršku dobili smo od Opštine Srbobran i predsednika Radivoja Paroškog koji je prisustvovao i fotografisanju najboljih đaka ove opštine i bio nam dobar domaćin.

IMG_6317 IMG_20180820_111651024 IMG_6368IMG_20181129_120432266

 

OPŠTINA ŽABALj

Za dve godine koliko se realizuje projekat UČIM+ZNAM=VREDIM  u Opštini Žabalj promovisano je dosta najboljih đaka iz škola na teritoriji ove opštine, kako đaka generacije, tako i osvajača prestižnih nagrada na takmičenjima. Iz OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Žablja na bilbordu su se našle: Kristina PajićAnja Savatović i Olivera Kostić. Iz Gospođinaca predstavljena je Olivera Blažević, učenica OŠ „Žarko Zrenjanin“, a iz OŠ „Đura Jakšić“ u Čurugu Luka Vuković. Na bilbordu se našao i srednjoškolac, đak generacije Srednje škole „22. oktobar“ iz Žablja Ognjen Bogdanović.
I ove, kao i prethodne godine veliku podršku imali smo u predstavnicima lokalne samouprave počev od predsednika Čedomira Božića do člana Opštinskog veća za obrazovanje Lazara Čonkića, na čijem smo angažovanju oko realizacije ovog projekta u Žablju neizmerno zahvalni.

Luka Vukovic_Curug Ognjen Bogdanovic_Zabalj Olivera Blazevic_Gospodjinci Zabalj_skola_Milos_Crnjanski

OPŠTINA TEMERIN

Godine uspešne saradnje sa Opštinom Temerin biće nastavljena i u 2019. godini. U 2018. godini člak 10 učenica i učenika bilo je predstavljeno na bilbordima i elektronskom bilbordu u Temerinu. Šest je đaka generacija, a šestoro je osvajalo nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Marian Tot, učenica Osnovne škole „Kokai Imre“ iz Temerina našla se na dva bilborda – jedan predviđen za osvajače nagrada na takmičenjima, i na bilbordu gde su predstavljani đaci generacije osnovnih i srednje škole Opštine Temerin. Pored Marian Tot, na panou za đake generacije našli su se Nikola Velemir iz Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Temerina,  Aleksandra Rosić, učenica OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka, Bojana Cvijić iz OŠ „Danilo Zelenović“ iz Siriga, i temerinski srednjoškolci Dejan Puđa maturant trećeg razreda i Sara Mandić, maturant četvrtog razreda SŠ „Lukijan Mušicki“. Nagrade u 2018. godini na takmičenjima osvajali su Nađa Bjelanović iz OŠ „Petar Kočić“, Jana Jurić iz bačkojaračke OŠ „Slavko Rodić“ i Sabolč Pap i Kristina Kalmar iz temerinske Osnovne kole „Kokai Imre“. OPština Temerin nastavila je da pruža podršku od predsednika Opštine Đura Žige do članice Opštinskog veća za obrazovanje Korane Milanko koja je svojim angažovanjem na ovom projektu doprinela promociji đaka u opštini Temerin.

temerin 01 temerin 04 IMG_20180821_111008006 (1) IMG_20181129_094743326 IMG_6123

BAČKI PETROVAC

Drugu godinu za redom Bački Petrovac bio je deo projekta UČIM+ZNAM=VREDIM. Na bilbordima u Bačkom Petrovcu i Gložanu predstavljeno je osmoro učenica. Iz Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca osvajači prestižnih nagrada su Dajana Jana BrnovaIveta KovačovaKristina SpevakovaUna Žilić i Marcela Ganjiova, dok su najbolje učenice iz škole „Jozef Marčok Dragutin“ iz Gložana: Tijana Adamekova, Elena Zvarcova Lidija Murtlinova. Najbolje učenice promovisane su na bilbordima u Bačkom Petrovcu i Gložanu, a zajednički pano postavljen je u Bačkom Petrovcu. I ove kao i protekle godine, značajnu pomoć i saradnju imali smo u predstavnicima Opštine, a najbolji đaci fotografisani su u sali Skupštine Opštine Bački Petrovac. Posebna zahvalnost ide Kabinetu predsednika opštine i predsedniku opštine Srđanu Simiću na saradnji, organizaciji i promociji projekta i najboljih đaka ove opštine.

 IMG_20180831_104634428 IMG_6457 IMG_6465

IMG_6480 IMG_6383

 BEOČIN

Opština Beočin drugu godinu za redom deo je projekta UČIM+ZNAM=VREDIM a ove godine promovisano je devetoro učenica i učenika koji su svojim talentom, znanjem i marljivošću pobrali nagrade na brojnim takmičenjima. Promovisano je petoro đaka iz Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina: Elena GveroJovana NovakovićMilica PetrovićMilica Veljković i Mina Savić, i četvoro đaka iz OŠ „Jovan Popović“ iz Suseka: Milana Jelkić, Toni MelegTeodora Ljubanović Lazar Krstić. Bilbordi su postavljeni u decembru, a slike najboljih susečkih osnovaca izložen je u školi „Jovan Popović“. Na fotografisanju koje je održano u prostorijama Kulturnog centra u Beočinu prisustvovali su i predsednik opštine Mitar Milinković i članica Opštinskog veća Marica Savk0vić koji su čestitali uspehe najboljim beočinskim đacima i iskazali podršku bilbord projektu koji se s upsehom organizuje u ovoj opštini. Zahvalnost dugujemo i predsedniku Skupštine Beočina Zoranu Stokući koji je takođe pomogao u realizaciji ovog projekta na području beočinske opštine.

IMG_6427 IMG_6429 IMG_6430 IMG_6435

Sve bilborde đaka koji su predstavljeni u okviru projekta UČIM+ZNAM=VREDIM možete pregledati i preuzeti u našoj galeriji.

 

VIDIMO SE NA BILBORDIMA I U 2019. GODINI!!!

 

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ