?>

SREMSKI KARLOVCI: VIŠE USPEŠNIH ĐAKA NEGO BILBORDA

Moto fleet manager

Opština Sremski Karlovci drugu godinu za redom uključena je u projekat Učim+Znam=Vredim, a ove godine promovisano je čak 12 učenika na sedam bilbord strana, od kojih je jedna bilbord strana rezervisana za đaka generacije Osnovne škole „23. oktobar“, a ostali učenici su postigli uspehe na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima predstavljajući Karlovačku gimnaziju.

Sremski Karlovci03

Predstavnici Udruženja za promociju društvene odgovornosti posetili su Sremske Karlovce, a u ime opštine dobrodošlicu nam je poželeo Darko Milankov, koordinator Kancelarije za mlade, zahvaljujući se u ime predsednika opštine Nenada Milenkovića što je drugu godinu za redom projekat Učim+Znam=Vredim promovisao najbolje karlovačke đake.

On je tom prilikom istakao da su mladi na teritoriji opštine neprocenjiv resurs na kojima počiva budućnost.

Sremski Karlovci02

Cilj je da se kroz ovaj predivan projekat istaknu dostignuća, rezultati i ambicije mladih, učenika i osnovne i srednje škole na teritoriji Opštine Sremski Karlovci. Mladi su prepoznali da ih neko uvažava, poštuje i vidi njihove rezultate. Mislimo da će to proizvesti kod ostalih njihovih drugara i vršnjaka podsticaj, želju za obrazovanjem i napredovanjem“, kazao je Milankov, dodajući da će opštinska uprava nastaviti da podržava ovu akciju i u narednim godinama.

Sremski Karlovci

Aleksandar Savanović, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti naglasio je da je Karlovačka gimnazija već drugu godinu pravi rasadnik uspešnih učenika i da je ponosan što je ove godine u Sremskim Karlovcima broj uspšnih đaka nadmašio broj raspoloživih bilborda, pa su predstavnici Udruženja bili na „slatkim mukama“ kako na bilbordima predstaviti sve one koji su to i zaslužili.

Projekat je rastao i po broju opština i po broju učenika, ali najvažnije da menja društvenu klimu i popravlja odnos prema onima koji zaista zaslužuju, da budu u žiži javnosti zašto što su uspešni u znanju. Borba za prave vrednosti se nastavlja“, naglasio je Savanović.