?>

ODRŽANA ZAVRŠNA SVEČANOST PROJEKTA UČIM ZNAM VREDIM

Moto fleet manager

Završna svečanost projekta “Učim + Znam = Vredim” održana je u petak u svečanom holu čuvene Banovine, zgradi Autonomne pokrajine Vojvodine. Tom prilikom prisutnima su se obratili potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković, kao i predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović. Nakon njihovog obraćanja najbolji učenici iz svih sedam opština primili su posebne zahvalnice i poklone.

I ove godine nekoliko učenika dobilo je   posebne nagrade zbog toga što su drugu gorinu za redom na bilbordu. Njima je priznanja uručio Goran Bajšanski, novosadski sportista , humanitarac i nosilac Novembarske povelje. Ovaj put posebna priznanja su primili Hor gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj “, hor osnovne škole “Jovan Popović”, lutkarska grupa “Zvezdice”, Momir Pešić, Ivana Dinić, Lea Hrubenja, Miroslav Grubić i Katarina Sladojević.

Pozdravljajući đake i organizatore projekta,  Đorđe Milićević je posebno istakao ulogu roditelja , bez kojih, kako je rekao, ni jedan pravi uspeh nije moguć.
„Škola i obrazovanje jesu izuzetno važni, ali duboko verujem da najviše ljudske i moralne vrednosti stičemo u našim porodicama. Zato, poštovani roditelji, budite ponosni što ste podigli i vaspitali decu koja su primer i ideal ne samo za njihove vršnjake, nego i društvo u celini,“ rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

_KLM1127 _KLM1132 _KLM1136 _KLM1142 _KLM1157 _KLM1163 _KLM1165 _KLM1170 13 14 IMG_0208 IMG_0240 IMG_0253 IMG_0255 IMG_0291 IMG_0292 IMG_0296 IMG_0297 IMG_0298 IMG_0300 IMG_0301 IMG_0302 IMG_0303 IMG_0305 IMG_0306 IMG_0307 IMG_0308 IMG_0309 IMG_0310 IMG_0313 IMG_0315 IMG_0316 IMG_0320 IMG_0334 IMG_0336 IMG_0340 IMG_0348 IMG_0357 IMG_0364 IMG_0369 IMG_0370 9 IMG_0262 IMG_0231

 

 

 

 

Pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković u svom obraćanju je navela:

Projekat Učim+Znam=Vredim“ je najsjajniji primer takvog odnosa jer promoviše zaista najveću vrednost društva- mlade ljude željne znanja. Nema većeg bogatstva i potencijala od njih jer oni su garancija boljeg sveta i bolje budućnosti za sve nas. Oni su posvećeni, odgovorni, istrajni, preduzimljivi i zbog toga nagrađeni znanjem koje oplemenjuje njihov život, a koje čini da upravo oni postanu nosioci pozitivnih promena. Kao društvo moramo da ih ohrabrimo na tom putu tako što ćemo stvoriti uslove da znanje, sposobnosti i veštine budu jedini uslovi profesionalnog i društvenog ostvarenja. Našim najboljim učenicima želim sve najbolje u životu, a nosiocima ovog projekta da istraju i nastave da podržavaju one koji su izabrali pravi put– rekla je Ljiljana Koković.

Predsednik udruženja za promociju društvene odgovornosti, Aleksandar Savanović,  tokom svog govora rekao je da je to udruženje uspelo i da prevaziđe svoje ciljeve :

“Kada smo 2015. godine prvi put pokrenuli projekat Učim+Znam=Vredim, iskreno, nismo mogli pretpostavljati da će danas, samo tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda i 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti i vrednovati prave vrednosti i promovisati novi društveni uzor i dala je svoje rezultate i ne mogu da vam opišem svoje zadovoljstvo i ponos što se broj đaka, uspešnih đaka, pobednika, iz godine u godinu povećava i što se broj ljudi koji stoje danas ovde iza mene, ali pre svega dece, uspešnih đaka koji stoje ispred mene povećava u odnosu na prošlu godinu i na godinu pre toga.To je jasan znak da ovo društvo ima itekako potencijala da se uhvati u koštac sa onim negativnim pojavama koje su zatrovale naš svakodnevni život, i truju ga, može se reći, decenijama unazad.
Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem vrednosti, a nove generacije ili novije generacije u poplavi ratnih, političkih, zabavnih i svakih drugih rijalitija i „selebritija“ praktično su ostale bez zdravih uzora, bez onih na koje bi se ugledali, a koji su uspešni zahvaljujući znanju, radu, marljivost i učenju. Složićemo se da ni danas za takve ljude nema baš previše mesta u javnosti.

Oni su, uglavnom, skrajnuti ili nevidljivi za medije, za takve uspešne ljude nema mesta na naslovnim stranama ni u udarnim terminima emisija elektronskih medija. Ali, svi vi danas ovde okupljeni i oni koji gledaju ovaj događaj i oni koji će o njemu u medijima danas ili sutra ili ovih dana pročitati nešto jeste svedoci da ova zemlja ima potencijal, da ova zemlja ima nade i da se broj onih koji se bore za jedan novi sistem vrednosti, da ne kažem stari, povećava iz dana u dan, iz meseca u mesec, iz godine u godinu. ”  naveo je Savanović

On je u svom govoru zaljučio da je ovaj projekat ispravan na više nivoa:

“Kao predsednik Udruženja zapromociju društvene odgovornosti srećan sam što projekat raste i razvija se, što je sve veći odziv
škola i dece i što se povećao broj opština koje u njemu učestvuju. Što se povećava broj onih koji žele da promovišu uspešne đake kao prave i zdrave uzore kako svojim vršnjacima i onima koji dolaze iza njih tako i nama starijima. Kao novinar zadovoljan sam što smo uspeli da napravimo jednu dobru, zdravu priču, i što je ova pozitivna vest i pozitivna kampanja odlična brana protiv negativnih vesti i jasan znak da dobre vesti
mogu da pobede one loše i da je društvo željno takvih vesti, makar i sa bilborda, ako već tu decu ne mogu da upoznaju preko medija. A zahvaljujući ovoj akciji neki mediji su upravo tu decu predstavili svojim čitaocima, slušaocima i gledaocima.

Kao roditelj srećan sam što moje dete može da odrasta u sredini u kojoj svoje uzore može da pronađe ina bilbordu. Jer ta deca na bilbordu ne reklamiraju ni političke stranke, ni raznorazne proizvode, već reklamiraju pamet, talenat i sposobnost.”

U Novom Sadu, u okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti sredinom oktobra na 30 lokacija polepljeni su na bilbordima panoi na kojima je predstavljeno oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Više od 30 bilbord panoa sa najboljim učenicima postavljeno i u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin. U prošloj godini bilo ukupno 30 bilborda u četiri loklane samouprave sa preko 140 učenika, dok je ove godine promovisano na više od 60 bilborda u sedam lokalnih samouprava više od 200 uspšenih osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Ovogodišnji odziv škola i broj prijavljene dece bio je znatno bolji nego prethodne što smatramo potvrdom da je projekat “Učim + Znam = Vredim” zaživeo i da je ovom društvu potrebna promocija znanja i obrazovanja upravo kroz isticanje onih koji suu toj sferi postigli značajne rezultate.

Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim” i ove godine je Erste banka.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ