?>

NAJUSPEŠNIJI ĐACI OPŠTINE BEOČIN 2019

Moto fleet manager

dvojica

Nikola Germanac učenik je sedmog razreda Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu. U protekloj školskoj godini osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju „Dabar“ iz Informatike.

„U takmičenju ‘Dabar’ se najviše koristi logika, a jedino što je povezano s informatikom jeste to što se radi na kompjuterima. Volim programiranje, ali sam očekivao da ćemo u osnovnoj školi više raditi na tim programskim jezicima. Ove godine će biti takmičenje i u toj oblasti, pa bih voleo da se oprobam“, kaže Nikola. „Sebe vidim u informacionim tehnologijama, pa mi je u planu i da upišem taj smer u Elektrotehničkoj školi u Novom Sadu, ali i da nastavim daqe da se time bavim”.

Lazar Kovačević, u prošloj školskoj godini izabran je za učenika generacije Osnovne škole „Jovana Popović“ u Suseku, a sada je učenik Srednje bogoslovske škole „Sveti Arsenije Sremac“ u Sremskim Karlovcima. Tokom osnovnoškolskog školovanja takmičio se iz brojnih predmeta i stvario značajne rezultate.

„Išao sam na takmičenja iz hemije, biologije, matematike i drugih predmeta“, navodi Lazar. „Upisao sam srednju bogoslovsku školu, jer sebe vidim u tome u budućnosti. Postoji mnogi načini da se spoji nauka i teologija, ali se to, na žalost ne potencira. I teologija daje jedno opšte znanje koje ću da usavršavam i nadograđujem“.

pevanje

Osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu već dugi niz godina je rasadnik talenata u pevanju, pa je tako bilo i u prošloj školskoj godini, jer su se četiri učenice ove škole vratile sa prestižnim nagradama s državnih takmičenja.

Elena Gvero učenica je trećeg razreda. I prošle godine i godinu dana ranije osvajala je nagrade u pevanju tradicionalnih pesama, ali i nastupala na muzičkim i pevačkim smotrama u Beogradu i Novom Sadu.

“Volim da pevam i kada pevam to radim iz srca, jer je tako doživljavam. Dajem najbolje od sebe”, kaže Elena. “Najviše volim ruske pesme. Kad porastem želela bih da budem član orchestra, da sviram i da pevam”.

Milica Veljković, učenica je petog razreda, i prethodne tri godine niže uspehe na pevačkim takmičenjima u tradicionalnom pevanju.

“Ako je pesma laka onda se spremam dva dana, a ako je teža, onda i četiri dana”, ističe Milica. “Želim da postanem poznata kad porastem i kao pijanistkinja i kao pevačica”.

Nataša Piljagić, učenica je šestog razreda i pobedila je na pevačkom takmičenju koje je održano u Beočinu.

“Volim da slušam i stranu i izvornu narodnu muziku”, kaže Nataša. “Volim umetnost, pa sebe vidim na sceni da li kao pevačicu, plesačicu ili glumicu”.

Maturantkinja OŠ “Jovan Grčić Milenko” Dajana Jelenić osvojila je prvo mesto u pevanju izvorne narodne pesme.

“Na tamičenju sam pevala pesmu “Mesečina” i sa njom pobedila”, navodi Dajana. “Volela bih da upišem Medicinsku školu, ali i da nastavim da se bavim sportom i nižem uspehe u odbojci, koju treniram”.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ