?>

NAJBOLJI ĐACI OPŠTINE ŽABALJ 2019

Moto fleet manager

U protekloj školskoj godini Opština Žabalj imala je petoro đaka generacije u osnovnim školama i srednjoj školi.

Milica-Vidic

Milica Vidić izabrana je za đaka generacije Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, a u prošloj godini ostvarila je značajne uspehe na takmičenjima iz srpskog i francuskog jezika. Iz srpskog jezika zauzela je treće mesto na okružnom takmičenju, dok je iz francuskog jezika bila prva na opštinskom takmičenju. Svoje školovanje nastavila je u Srednjoj školi “22. oktobar” u Žablju.

„Želela bih da upišem dobar fakultet, ali trenutno još se nisam opredelila i koji“, kaže Milica. „Imam četiri godine na raspolaganju i za to vreme, nadam se da će mi se profilisati i smer u kom bih nastavila kako školovanje tako i dalju poslovnu karijeru”.

Marija-Hornjak

Marija Hornjak izabrana je za đaka generacije Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Đurđevu. U toku školovanja išla je na takmičenja iz rusinskog, kao maternjeg, i srpskog jezika, kao nematernjeg. Školovanje je nastavila u Gimnaziji “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu, jedinoj gimnaziji gde se nastava odvija i na rusinskom jeziku.

„Želela sam da upišem tu gimnaziju i želja mi se ostvarila“, kaže Marija. „Naravno, planiram da nastavim školovanje i po završetku gimnazije. Želim da upišem političke nauke i da u tom pravcu gradim svoju budućnost“.

Ivan-Beneric

Ivan Berenić izabran je za đaka generacije Osnovne škole “Đura Jakšić” u Čurugu. U toku školovanja išao je na takmičenja iz istorije, srpskog jezika, fizike, biologije, hemije i šaha. Školovanje je nastavio u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, smer IT tehničar.

„Volim kompjutere i programiranje, zato sam i upisao Elektrotehničku školu“, kaže Ivan. „Po završetku srednje škole, planiram da upišem Elektrotehnički fakultet i da se bavim programiranjem za neku firmu, ili sam da razvijam posao“.

Anja-Savatovic

Anja Savatović izabrana je za đaka generacije Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u Žablju. U prošloj školskoj godini učestvovala je na tri republička takmičenja. Na Republičkom takmičenju iz književnosti osvojila je treće mesto, a na takmičenju iz srpskog jezika osvojila je četvrto mesto. takođe, učestvovala je i na Republičkom takmičenju iz nemačkog jezika. Školovanje je nastavila u Novom Sadu u Gimnaziji “Isidora Sekulić”.

„Upisala sam društveno-jezički smer u gimniziji“, kaže Anja. „Što se tiče planova za dalje, još imam vremena da vidim i razmislim gde ću se pronaći“.

Nikolina-Trtic

Nikolina Trtić izabrana je za đaka generacije Srednje “22. oktobar” u Žablju. Ovo prestižno priznanje najbolje učenice u generaciji nije joj prvo takve vrste, jer je četiri godine ranije, takođe bila đak generacije, ali Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Žablju. U toku školovanja učestvovala je na brojnim takmičenjima, a bila je i član ekipe srednje kole koja je osvojila prvo mesto na takmičenju u kvizu iz istorije nacionalnih zajednica Vojvodine „Koliko se poznajemo“ 2017. godine. Svoje školovanje nastavila je na Beogradskom univerzitetu.

Olivera-Sanja-Nikolina-Nevena

U protekloj školskoj godini učenici Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Žablju učestvovali su na brojnim takmičenjima i ostvarili značajne uspehe.

Olivera Kostić bila je učesnik Republičkog takmičenja iz biologije, ali i prethotnih godina učestvovala je na  mnogim takmičenjima.

„U mlađim razredima sam učestvovala na takmičenjima iz matematike, u sedmom razredu sam išla na Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture i Republičko takmičenje iz biologije“, ističe Olivera. „Upisala sam specijalno odeljenje za biologiju i hemiju u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, tako da je moja usmerenost ka prirodnim naukama. Želela bih da se bavim molekularnom biologijom ili genetikom“.

Nevena Rodić učestvovala je na republičkim takmičenjima iz ruskog jezika i istorije. Prošlu školsku godinu nije izabrana za đaka generacije, ali je dobila diplomu kao drugoplasirana po opštem uspehu u generaciji ove škole.

„Školovanje sam nastavima na društveno-jezičkom smeru Gimnazije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu“, navodi Nevena. „Ima više predmeta koje volim, ali se još nisam odlučila u kom pravcu ću nastaviti. Za sada ima četiri godine gimnazije, pa ću videti šta dalje“.

Nikolina Janjić maturant je OŠ „Miloš Crnjanski“. Iza sebe ima u prošloj školskoj godini ima mnogo takmičarskih učešća. Na opštinskom nivou učestvovala je na četiri takmičenja, na okružnom na tri, dok je na republičkom nivou učestvovala na takmičenjima iz istorije i biologije.

„Istorija mi najbolje ide, jer taj predmet volim i najviše se za istoriju interesujem, mada sam, gledajući bodove, prošle školske godine ostvarila najbolji uspeh iz biologije“, kaže Nikolina. „Volela bih da upišem IT smer po završetku osnovne škole. Želim da se u budućnosti bavim programiranjem“.

Sanja Mrđen takođe je maturan ove žabaljske OŠ. Učestvovala je prošle godine na Književnoj olimpijadi, osvojivši na tom takmičenju 15 od ukupno 20 bodova, odnosno peto mesto.

„Planiram da učestvujem i na drugim takmičenjima u ovoj školskoj godini, iz geografije i hemije“, napominje Sanja. „Trenutno nemam iskristalisane planove za budućnost, ali bih, za početak, po završetku osnovne škole, volela da upišem neku gimnaziju“.

 

ПРЕТХОДНА ВЕСТ