?>

NAJBOLJI ĐACI OPŠTINE TEMERIN 2019

Moto fleet manager

Katarina-i-Anastasija

Katarina Milanković i Anastasija Bulić u prošloj školskoj godini pohađale su Osnovnu školu “Petar Kočić“ u Temerinu.

Katarina Milanković je osvojila drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije. Svoje školovanje nastavila je u Gimnaziji “Svetozar Marković Toza” u Novom Sadu.

„Volim i srpski jezik, ali istoriju najviše”, kaže Katarina. „Volela bih da upišem koledž, recimo Kembridž, ali se još nisam odlučila  čime ću se baviti u budućnosti, posle završetka studija“.

Anastasija Bulić u prošloj školskoj godini osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz ruskog jezika. Svoj afinitet prema jezicima iskazala je i nastavkom školovanja u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, jezički smer. Za uspeh na republičkom takmičenju, kako nam otkriva, zaslužno je porodično stablo.

“Majka mi je iz Ukrajine pa sam učila ruski od malih nogu”, navodi Anastasija. “Još mi je rano za razmišljam o budućnosti, ali sigurna sam da će mi se tokom daljeg školovanja odgovori na to pitanje sami iskristalisati”.

Varga-Reka

Reka Varga učenica je petog razreda Osnovne škole “Kokai Imre“ u Temerinu. U prošloj školskoj godini osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike “Kengur bez granica”.

“Volim matematiku, ali i engleski jezik”, navodi Reka. “Još mi je rano da razmišljam o budućnosti, imam dosta vremena da se odlučim“.

Milica-i-Tara

Milica Ćulum učenica je trećeg razreda Srednje škole „Lukijan Mušicki“ u Temerinu. U protekloj školskoj godini osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti.

„Srpski jezik mi najbolje ide, ali bih volela da napredujem i u matematici i informatici“, kaže Milica. „Volela bih da budem programr po završetku školovanja”.

Tara Đilas, pohađa osmi razred Osnovne škole „Petar Kočić“ u Temerinu. U prošloj školskoj godini osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju Srpskog jezika i književnosti.

“Planiram da po završetku osmog razreda upišem „Jovinu” gimnaziju u Novom Sadu”, navodi Tara. “Iako sam najbolje uspehe ostvarila iz srpskog jezika, volela bih da nastavim školovanje na prirodno-matematičkom smeru”.

hor

Hor Osnovne škole „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka u prošloj školskoj godini osvojio je prvo mesto na 29. Republičkoj smotri horova u Sremskim Karlovcima. Zbog čega su bili najbolji demonstrirali su nastupom i na završnoj svečanosti projekta Učim + Znam = Vredim koji je 30. novembra održana u Master centru Novosadskog sajma.

Kako kaže dirigentkinja Nada Gvozdenović, nastavnica muzičke kuluture u toj školi, hor čine deca od prvog do osmog razreda. Na pobedničkom repertoaru bile su četiri numere: “Konji se vrani igraju” Konstantina Babića, renesansna pesma “Viva la muzika”, “Zeleni se jagodo” Zlatana Vaude i duhovna pesma “Dostojno i pravedno jest”.

“S ovom grupom dece je divno raditi. Oni su požrtvovani i dali su svoj maksimum kako dolaskom na probe, tako i radom na probama”, kaže Nada Gvozdenović. “U početku sam se bojala kako će sve funkcionisati jer je značajna generacijska razlika među horistima, međutim, oni su toliko dobro funkcionisali da smo se svi iznenadili”.

Djaci-Generacije

U protekloj školskoj godini Opština Temerin imala je petoro đaka generacije u osvnim i srednjim školama.

Katarina Milanković izabrana je za đaka generacije Osnovne škole “Petar Kočić” u Temerinu, a u prošloj godini osvojila drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije, zbog čega se našla i na bilbordu namenjenom za osvajače prestižnih državnih priznanja. Svoje školovanje nastavila je u Gimnaziji “Svetozar Marković Toza” u Novom Sadu.

Nenad Stjepanović bio je najbolji đak škole „Danilo Zelenović“ u Sirigu. U toku školovanja učestvovao je na brojnim takmičenjima iz geografije, biologije, hemije, matematike, istorije… Sada je učenik Eletrotehničke škole u Novom Sadu.

„Želim da školovanje nastavim i posle srednje škole, jer planiram da upišem fakultet“, kaže Nenad. „Želeo bih da budem programer, a čime bih se konkretno bavio u toj oblasti, još ne razmišljam na tu temu. Imam vremena“.

Bence Černjak bio je najbolji đak Osnovne škole „Kokai Imre“ u Temerinu za školsku 2018/2019. godinu. Za ovu nagradu škole kandidovale su ga diplome s takmičenja iz čak osam predmeta. Školovanje je nastavio u Gimnaziji u Senti.

„Upisao sam smer za nadarene učenike iz matematike“, Navodi Bence. „Planiram da školovanje nastavim na fakultetu, a želeo bih da budem inženjer ili hemičar, još se nisam odlučio“.

Danilo Adam je izabran za đaka generacije srednje škole „Lukijan Mušicki“ u Temerinu za đake trećeg stepena. Svoju školu predstavljao je na stručnim takmičenjima u prošloj školskoj godini. Školovanje je nastavio vanredno i upisao vatrogasni smer.

„Planiram da se iškolujem i zaposlim kao vatrogasac“, ističe Danilo. „Ako u tome ne uspem, upisaću ili gimnaziju ili neku drugu školu, jer mi je cilj da stičem i znanja i veštine“.

Milica Januzović, najbolja je učenica Srednje ekonomske škole „Danilo Zelenović“ u Temerinu, za učenike četvrtog stepena. U prošloj školskoj godini svoju školu predstavljala je na odbojkaškim takmičenjima, a iz srpskog jezika bila je najbolja u opštini.

„Školovanje sam nastavila na Ekonomskom fakultetu, smer Poslovna informatika“, navodi Milica. „Namera mi je da unapredim svoje znanje iz ekonomije i da se time profesionalno bavim po završetku fakulteta“.

 

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ