?>

NAJBOLJI ĐACI OPŠTINE SRBOBRAN 2019

Moto fleet manager

Mirjana-Vujin-(Cerada)

Mirjana Vujin u prošloj školskoj godini izabrana je za đaka generacije Osnovne škole “Petar Drapšin” iz Turije. Da bi bila izabrana za najbolju među svojim vršnjacima, osim odličnog uspeha i primerenog vladanja bio je potreban uspeh i na drugima poljima, a ona je do ovaj značajnog priznanja svoje škole u Turiji došla zbog učešća na brojnim takmičenjima: iz istorije, biologije i srpskog jezika.

“Mislim da sam za đaka generacije izabrana zbog truda i rada i mislim da sam se u tome dobro pokazala”, kaže Mirjana. “Upisala sam Srednju medicinsku školu ‘7. april’ u Novom Sadu, smer Farmaceutski tehničari nadam se da ću školu završiti uspešno i nastaviti dalje studije. A sebe u budućnosti vidim kao farmaceuta”.

Vladimir-i-Jovana

Vladimir Ćurčin i Jovana Mihajlović najbolji su đaci Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srbobrana.

Ćurčin je školsku godinu 2017/2018. završio kao đak generacije, a tokom školovanja takmičio se na brojnim takmičenjima: iz biologije, matematike i srpskog.

“Najviše uspeha imao sam na takmičenjima iz biologije. Školovanje sam nastavio u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a svi ovi predmeti iz kojih sam se takmičio potrebni su mi i u nastavku školovanja, posebno matematika”, navodi Vladimir. “Želeo bih da postanem oficir jednog dana, jer je to, po mom mišljenju, najčasniji posao na svetu, i tu sam se pronašao”.

Jovana Mihajlović izabrana je za đaka generacije u prošloj školskoj godini. Kao učenica srbobranske škole takmičila se na brojnim takmičenjima, a najznačajnje uspehe ostvarila je na takmičenjima iz biologije i istorije, ali i iz recitatcije.

“Dosta vremena sam provodila učeći i istražujući, ali to nije bilo teško, jer sam imala podršku porodice”, kaže Jovana. “Želim da budem anesteziolog. To je prvobitno bila ideja moga oca, ali se i meni se svidelo sada težim ka tome”.

Nikola-Stanojevic

Nikola Stanojević u prošloj godini izabran je za đaka generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Srbobrana. Međutim, u toj godini nije bio samo najbolji u svojoj školi, već je osvajao i prvo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz hemije. Slaže se da srpski i hemija nisu baš srodni predmeti, ali voli oba. Ipak, hemija je presudila kod izbora srednje škole koju pohađa u ovoj školskoj godini.

“Upisao sam Gimnaziju ‘Jovan Jovanović Zmaj’ u Novom Sadu, odeljenje za učenike sa specijalnim sposobnostima za biologiju i hemiju”, navodi Nikola. “Planiram da se dalje školujem na polju biomedicinskih nauka ili nekoj srodnoj oblasti”.

Vladimir-Golub

Vladimir Golub u prošloj godini izabran je za đaka generacije Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča” u Nadalju. Za to priznanje kandidovao ga je opšti uspeh, ali i ostvareni rezultati na takmičenjima iz biologije. Na opštinskom takmičenju osvojio je prvo mesto.

“Volim životinje, otud i ljubav prema biologiji koja me je zanimala malo više od ostalih predmeta”, kaže Vladimir. “Upisao sam Srednju tehničku školu u Bečeju za CNC operatera. U budućnosti vidim sebe kao majstora koji izrađuje predmete od drveta”.

Sanja-i-Jovana

Sanja Vujinović i Jovana Mrkšić najbolje su učenice Gimnazije i Ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Srbobrana.

Sanja je školsku godinu 2017/2018. završila kao đak generacije, a tokom školovanja takmičila se na brojnim takmičenjima, najviše iz srpskog jezika, gde je postigla i najviše uspeha To ju je opredelilo i kod izbora daljeg školovanja odnosno fakulteta.

„Upisala sam srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu  u Novom Sadu“, navodi Sanja Vujinović. „Najviše bih volela da, po završetku studija, budem nastavnica ili profesorka srpskog, eventualno da ostanem na fakultetu ako mi prosek i uspeh to dozvole“.

Jovana Mrkšić izabrana je za đaka generacije u prošloj školskoj godini. Učestvovala je na takmičenjima iz matematike i književnosti.

„Bavim se volonterizmom i radom s mladima na različitim seminarima, obukama“, kaže Jovana. „U budućnosti želim da se bavim izgradnjom, hidroelektrana, solarnih panela, odnosno obnovljivim izvorima energije i zaštitom životne sredine“.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ