?>

NAJBOLJI ĐACI OPŠTINE BAČKI PETROVAC 2019

Moto fleet manager

Ana-Hrubikova-i-Elena-Zvarcova-4x3

Ana Hrubik i Elena Zvarec, u prošloj školskoj godini pohađale su Osnovnu školu “Jozef Marčok Dragutin” u Gložanu.

Ana Hrubik je išla na mnogo takmičenja – iz biologije, geografije i osvojila treće mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg, te treće mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog i informatike. Zadovoljna je što je škola zbog ostvarenih uspeha kandidovala za bilbord promociju.

„Korisno je biti na bilbordu jer se drugi podstiču da krenu tim stopama“, kaže Ana. „Za sada još nemam posebnih planova čime ću se baviti u budućnosti, ali ima još vremena da se odlučim“.

Elena Zvarec proteklu godinu završila je kao đak generacije škole u Gložanu, a uspesi koje je ostvarivala na takmičenjima ranije, dovele su je u poziciju da dva puta bude predstavljena na bilbordima. U prošloj školskoj godini osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg, drugo mesto na Biblijskoj olimpijadi, a iza sebe ima i učešće na takmičenjima iz matematike, biologije i engleskog jezika.

“Volim da testiram svoje znanje, a takmičenja su dobra prilika za to”, navodi Elena. “Upisala sam Medicinsku školu u Novom Sadu, smer Laboratorijski tehničar, jer sebe u budućnosti vidim u belom mantilu”.

Ema-Galambosova-4x3

Ema Galamboš u prošloj školskoj godini pohađala je Osnovnu školu “Jozef Marčok Dragutin” u Gložanu. Sada je učenica osmog razreda. U prošloj godini osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika. Međutim, nije učestvovala samo na tom takmičenju.

„Učestvovala sam i na takmičenjima iz slovačkog jezika, matematike i hemije“, kaže Ema. „Volela bih da upišem grafički dizajn i da se time bavim u budućnosti“.

Srdjan-Nenadovic-i-Una-Zilic--3x2

Srđan Nenadović i Una Žilić u prošloj školskoj godini pohađali su Osnovnu školu “Jan Čajak” u Bačkom Petrovcu.

Srđan Nenadović je u protekloj godina na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika osvojio treće mesto.

„Osim jezika, volim istoriju i geografiju“, kaže Srđan. „Za sada još nisam definitivno odlučio o svojoj budućnosti, ali voleo bih da, recimo, budem nastavnik ili profesor istorije u školi“.

Una Žilić je kao učenica škole u Bačkom Petrovcu osvojila je treću nagradu na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika. Dobri rezultati iz prethodnih godina drugi put su joj obezbedili predstavljanje na bilbordu u okviru projekta “Učim + Znam = Vredim”.

“Upisala sam Ekonomsko-trgovinsku školu ‘Jovan Trajković’”, navodi Una. “Zanimaju me jezici, ali želela bih tu veštinu da usmerim u drugom pravcu, da budem pravnik ili advokat”.

Alisa-Opavska-3x2

Alisa Opavski u prošloj školskoj godini pohađala je Osnovnu školu “Jan Čajak” u Bačkom Petrovcu. Osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika.

„Volim jezike i najlakše i najlepše mi to ide“, kaže Alisa. „Što se budućnosti tiče, to ćemo još videti. Ali pre sebe vidim u društvenim nego u prirodnim naukama“.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ  

  СЛЕДЕЋА ВЕСТ