?>

NA BILBORDIMA U NOVOM SADU 280 ĐAKA!

Moto fleet manager

U  okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

cara lazara kod dino parka

            Tim povodom danas, 29. oktobra upriličena je konferencija za novinare ispred bilborda kod „Dino parka“ na kojoj su se predstavnicima medija obratili organizatori i učesnici ovogodišnje kampanje.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović rekao je da je u ponedeljak počelo postavljanje bilborda i da će do srede u Novom Sadu biti istaknuto 40 reklamnih panoa s licima 280 đaka, što je najveći broj učenica i učenika promovisanih u okviru projekta od njegovog početka 2015. godine.

Aleksandar Savanovic

Ako ovaj broj uporedimo s 2015. godinom kada je bilo 14 bilborda i 30 promovisanih đaka, dolazimo do podatka koliko je ovaj projekat zaživeo u Novom Sadu i koliko bogatsvo ima naša lokalna sredina, koliko mladih, talentovanih i uspešnihljudi“, kazao je Savanović.

On je rekao da će u naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biti postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

            Kada bude završeno postavljanje svih bilborda u sedam lokalnih samouprava biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego prethodne godine koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta.

Koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović izjavio je da ova organizacija, u godini kada je Novi Sad omladinska prestonica Evrope, želi da podrži inicijative koje promovišu mlade i koje u prvi plan stavljaju učenje, prave vrednosti.

sdr
sdr

Grozdanović je naglasio da je OPENS oberučke prihvatio poziv Udruženja za promociju društvene odgovornosti za saradnju u realizaciji ovogodišnjeg projekta Učim+Znam=Vredim uz nameru da se ta saradnja nastavi i narednih godina i da se još više i češće i na više bilborda promovišu mladi.

Želimo pomognemo ne samo promociju najuspešnijih na bilbordima, već da pomognemo mladima, koliko je u našoj mogućnosti, na putu do tih uspeha. Vrata Omladinske prestonice Evrope Novi Sad će uvek biti otvorena kako za mlade, tako i za one koji promovišu mlade i prave vrednosti“, zaključio je Grozdanović.

Bivši učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, od skoro student prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Nikola Pešić ove godine, između ostalog, osvojio je treće mesto na Svetskoj informatičkoj olimpijadi, kao i prvo mesto Balkanskoj informatičkoj olimpijadi. Takođe je aktuleni državni prvak iz informatike. Zbog ovih uspeha predstavljen je na bilbordu u okviru projekta Učim+Znam=Vredim.

Nikola Pesic

To je jedno od priznanja za trud koji me je doveo do domaćih i međunarodnih nagrada“, poručio je Pešić.

Konferencija je održana kod bilborda na kom je predstavljen ženski hor Muzičke škole „Isidor Bajić“. Dirigent Tamara Adamov Petijević naglasila je da hor ima preko 100 članova, ali je na bilbordu predstavljeno 27 članica hora koje su nastupale na međunarodnom takmičenju „Aleksandar Nevski“ u Ruskoj Federaciji i osvojile prvo mesto u kategoriji duhovne muzike.

Tamara Adamov Petijevic

Ona navodi da je promocija uspeha na bilbordima interesantna i urbana i pogotovo važna za đake kojima je ovo bila prva prilika da se više ljudi upozna s njihovim uspehom.

Njihov uspeh jeste vrednost, i tu vrednost je, u današnje vreme potrošačkog i materijalističkog mentaliteta, jako važni istaći, pa i ovako u prolazu“, naglasila je Tamara Adamov Petijević.

sdr
sdr

Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim” i ove godine je Erste banka. Partner ovogodišnjeg projekta je OPENS 2019.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ